Foto Recensie: Elliott And The Audio Kings – Long Live The King

Elliott And The Audio Kings – Long Live The King
Format: CD /  Label: Busted Flat Records

Releasedatum: 15 juni 2018

Tekst: Gerrit Schinkel

Elliott And The Audio Kings komen uit de omgeving van Kitchener en Waterloo, Ontario. De band bestaat uit zanger-gitarist-mondharmonicaspeler Mike Elliott, drummer Jonny Sauder en bassist Scott Fitzpatrick. Het muzikale spectrum van dit pas enkele jaren bestaande Canadese trio strekt zich uit van blues, boogie, bluegrass tot rockabilly swing en old-school rock & roll. Kortom, Elliott and the Audio Kings zijn muzikaal van vele markten thuis. In 2016 verschijnt hun titelloze debuutalbum.

Deze maand verscheen hun nieuwe album Long Live The King. Een album met twaalf nieuwe songs waarbij het weer lastig is om stil te blijven zitten. Opwinding is er meteen al met de opener Zim Zam Zoom, een jumpblues van het zuiverste water. In de midtempo blues All Revved Up komen bij mij herinneringen aan The Fabulous Thunderbirds boven. Na de rauwe, hoekige blues met gruizig gitaarwerk in Shoulder The Weight en Haven’t Been Kind bewijst de uitmuntende ritmesectie zijn klasse in de instrumentale shuffle Pringles And Perrier, waarin Eilliott ook een lange gitaarsolo ten beste geeft. Vet gitaarwerk is ook te horen in Touch Of Your Hand en met een one, two, three, four swingt de band vervolgens de pan uit met Nothin’ Pleases You.
In de midtempo blues Day Drinking trekt Elliott zijn mondharp tevoorschijn en geeft een fraai harpsolo weg. In het slechts twee minuten durende Rich Girl kruipt de sound rockabilly-achtig weer tegen die van The Fabulous Thunderbirds aan. Het titelnummer Long Live The King is rauwe blues met een strakke ritmesectie en een scheurende harpsolo. Onverstoorbaar zijn de staande bas en de strakke drumklappen in de met een felle gitaarsolo versierde midtempo blues Heart Attack.
Het slotakkoord is de opzwepende instrumental Tin Sandwich. Een spetterend einde.

Conclusie:
Het plezier spat van dit album af. Lekkere ongepolijste, no nonsens, recht voor zijn raap muziek. Heerlijk album.


Tracks:
01. Zim Zam Zoom
02. All Revved Up
03. Shouder The Weight
04. Haven’t Been Kind
05. Pringles And Perrier
06. Touch Of Your Hand
07. Nothin’ Pleases You
08. Day Drinking
09. Rich Girl
10. Long Live The King
11. Heart Attack
12. Tin Sandwich

Line up:
Mike Elliott – zang, gitaar, mondharmonica
Jonny Sauder – drums, percussie, backing vocals
Scott Fitzpatrick – staande bas, backing vocals

Website: Elliott And The Audio Kings


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.