Foto Recensie: Eddy Smith & The 507 - A Little Too Late:Part One (EP)

Eddy Smith & The 507 – A Little Too Late: Part One (EP)
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 14 juni 2019

Tekst: Peter Marinus

Om de haverklap komen er uit het Verenigd Koninkrijk soulvolle releases onze kant op. Dat is eigenlijk altijd al zo geweest. De soulmuziek is namelijk altijd erg populair geweest in de UK. Bands als The Spencer Davis Group, The Style Council, The Christians en Londonbeat zijn daar goede voorbeelden van.

En nu is er de debuut EP van de Londense band Eddy Smith & The 507. Een band, die bestaat uit zanger, toetsenist Eddy Smith, gitarist en harmonicaspeler Ashley Webb, gitarist Ricky O’Donnell, drummer Josh Davies en bassist Will Franden.

En zonder aarzelen durf ik hier te spreken van een aanwinst voor elke soulliefhebber, die zijn soul doorspekt wil hebben met een bluesy geluid!

Een goed voorbeeld hiervan is de opener, Lost On You. Een ontspannen groovend nummer met zowel blues als soulinvloeden. De zang van Eddy is het beste als een een rauwe soulvolle variant op het geluid van een Terence Trent D’Arby te noemen. De band heeft een lekker broeierig geluid waarin de beste elementen van Booker T. & The M.G.’s en The Meters samen lijken te komen. Ashley Webb scheurt hier lekker bluesy op zijn harmonica doorheen.
Roll With It is een laidback soulnummer, melodieus maar door de rauwe stem van Eddy en het rollende soulorgel wel degelijk soulvol. Middle Of Nowhere gaat meer de richting van de soulvolle countryrock op, zonder dat er bij mij dan gelijk Eagles referenties op treden. Ik denk bij dit nummer meer richting het werk van Solomon Burke of Bobby Womack, terwijl ook het geluid van Van Morrison nabij is. Deze ballad wordt gevolgd door de stomende soulstamper Minnesota. Een opzwepend soulrock nummer, dat gevoed wordt door de pompende elektrische piano.
De ballad Strangers (Since I’ve Been Loving You) sluit de EP op een super soulvolle wijze af met heerlijk bluesy gitaarwerk.

Nogmaals, met deze EP melden Eddy Smith & The 507 zich zeer overtuigend aan het soulfront. Verplichte aanschaf lijkt mij!


Tracklist:
01. Lost On You
02. Roll With It
03. Middle Of Nowhere
04. Minnesota
05. Strangers (Since I’ve Been Loving You)

Website: Eddy Smith


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.