Foto Recensie: Dennis Herrera - You Stole My Heart

Dennis Herrera – You Stole My Heart
Format: CD – Digital / Label: Dennis Herrera Music
Releasedatum: 24 augustus 2018

Tekst: Martin van der Velde

Dennis Herrera is geboren en getogen in San José, California. Hij groeit op, op een steenworp afstand van de Golden Gate Bridge en de hippie generatie, die daar in volle bloei is. Zijn eerste muziekervaringen voeren terug naar halverwege de zestiger jaren wanneer zijn moeder de radio afstemt op het KLIV station waarop de klanken van The Yardbirds, Animals, Rolling Stones en Wilson Picket veelvuldig voorbij komen. Wanneer hij op zijn vijftiende een optreden van James Brown bijwoont is zijn interesse in muziek definitief gewekt. Hij probeert dan zoveel mogelijk rock, country en bluesrock concerten te bezoeken die dan in zalen als de Fillmore, Winterland en Avalon Ballroom in San Francisco plaatsvinden. Maar ook lokale juke joints, waar de blues wordt gespeeld worden bezocht.
Op een oude gitaar, die ooit aan zijn opa toebehoorde leert hij zichzelf de eerste akkoorden spelen. Zijn eerste optreden vindt plaats tijdens zijn high school periode wanneer een talentenjacht op school wordt georganiseerd en Dennis zijn versie van Richie Havens Freedom vertolkt. De rockgroepen waar hij naar luistert spelen eigenlijk het materiaal van de oude bluesmeester als Willie Dixon, Sonny Boy Williamson, B.B. King, Howling Wolf, John Lee Hooker en Muddy Waters realiseert Dennis Herrera zich later.
Blues heeft zich altijd als een rode draad door zijn muzikale carrière voortbewogen. Iedere keer weer wanneer hij ruimte geeft aan andere muziekstijlen komt Dennis na enige tijd weer bij de blues uit.

Onlangs verscheen zijn nieuwe album ‘You Stole My Heart’, al eerder waren onder zijn naam ‘Blues Well Done!’ en ‘Livin’ Life Not Worryin” verschenen. Voor de opnames van het nieuwe album is gebruik gemaakt van twee bezettingen, Sid Morris (piano), Frank DeRose (bass), Jack Sanford (saxofoon) en Robi Bean (drums) die hij de noordelijke California bezetting noemt en in de Greaseland Studios van Kid Anderson in San Jose, CA hun opnames hebben ingeblikt. En Rich Wenzel (keyboard0, Bill Stuve (bass), Lee Campbell (dums), Gordon Peeke (percussie) en Denis Depoitre (harmonica) die de zuidelijke variant wordt genoemd en de Ardent Audio Studio in Torrance, CA hebben betrokken voor hun tracks.
Heel veel verschil valt er niet waar te nemen, de opnames vormen één geheel. Dennis Herrera beschikt over een fijne zangstem en speelt daarnaast een fraaie partij gitaar zonder een virtuoos te zijn. En dat hoeft niet, liever niet zelfs want daar lopen er al genoeg van rond. Nee, geef mij maar een gitarist die het met minder noten doet maar wel iets te vertellen heeft.
Dennis Herrera brengt op deze cd heerlijke toegankelijke blues en opent met de rocker You Stole My Heart waarna shuffles als Fore, With No Refrain, Backed-Up en Run With The Losers zich laten afwissen met de slow blues My Past Time en bogaloo ritmes in Takes The Money en Look Out en zo samen met het jazzy en Zuid-Amerikaans klinkend Recovery voor een zeer gevarieerd album zorgen.
Herrera besluit het album met de akoestisch gespeelde track Bittersweet, waarmee hij aantoont dat hij ook in zijn eentje zijn mannetje staat. Kortom een zeer fijn album dat ook nog eens volledig uit eigen materiaal bestaat. Zo wil ik ze wel vaker horen!


Tracks:
01. You Stole My Heart
02. Takes Money
03. Fore
04. With No Refrain
05. Look Out
06. Recovery
07. You Can Name It
08. Backed-Up
09. My Past Time
10. Run With The Losers
11. Bittersweet

Website: Dennis Herrera


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.