Foto Recensie: Bonnie Bishop - The Walk

Bonnie Bishop – The Walk
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Plan BB Records
Releasedatum: 4 oktober 2019

Tekst: Peter Marinus

Ik weet, dat de ene Bonnie de andere niet is maar na het beluisteren van dit zevende album van Bonnie Bishop uit Nashville, Texas, kan je gewoonweg niet om het geluid van Bonnie Bishop heen. Zowel qua zang als qua geluid zijn de zeven nummers op dit album van hetzelfde hoge niveau als dat van Bonnie Raitt.
Het is dan ook niet voor niets dat Bonnie Raitt het nummer “Not Cause I Wanted To” van Bonnie Bishop opnam, hetgeen Bonnie Bishop een Grammy opleverde.

Het nieuwe album van Bonnie Bishop werd geproduceerd door drummer Steve Jordan, die bekend is door zijn werk met onder meer Robert Cray, John Mayer en Boz Scaggs. Hij drukt een duidelijk stempel op dit album door alle nummers van een dwingende groove te voorzien.

Het album opent met de zacht pompende Americana van Love Revolution. Dit nummer klinkt zowel soulvol, broeierig als bluesy met snijdend gitaarwerk en een soulvol orgel. Ik kan mij bij dit nummer gelijk al voorstellen dat Bonnie Raitt gek is op de nummers van Bonnie Bishop!
Het tempo zakt naar trage broeierige funky grooves in de ballad Keep On Moving. Een nummer, dat niet zou misstaan in het repertoire van Bonnie Raitt of Sheryl Crow. Een wederom soulvol Americana nummer. Dreigende, haast tribal-achtige klanken openen The Walk. Een ballad met een schuifelend broeierig geluid met een huilende gitaar op de achtergrond en Bonnie’s haast fluisterende intieme zang.  Every Happiness Under The Sun wordt geopend door heerlijke funky grooves van Steve Jordan. Bonnie lijkt in dit nummer terug te grijpen naar het geluid van Little Feat maar weet daar toch een geheel eigen draai aan te geven waardoor een rauw groovend nummer ontstaat.
I Don’t Like To Be Alone is een ontspannen deinende ballad met stemmige strijkers en de droog doortikkende drums van Steve Jordan. Een nummer, dat in ons land wel eens een hit zou kunnen worden. Women At The Well is een zeer soulvolle ballad met een behoorlijk hoog Bonnie Raitt gehalte via de zang en met intense gospelfunk invloeden.
Dat gospelgeluid blijft hangen in de afsluiter Song Don’t Fail Me Now. Luister alleen maar eens naar het samenspel van de piano en het orgel in het intro. Na dit indrukwekkende intro ontvouwt zich een warme intieme ballad, die uitloopt tot een intense gospelswinger.

Bonnie Raitt, pas op want Bonnie Bishop komt er aan! Een schitterend album!

Bonnie Bishop & Band - The Walk


Tracklist:
01. Love Revolution
02. Keep On Moving
03. The Walk
04. Every Happiness Under The Sun
05. I Don’t Like To Be Alone
06. Women At The Well
07. Song Don’t Fail Me Now

Website: Bonnie Bishop


Ook op Blues Magazine ...