Artiest: Popa Chubby with Galea
Titel: Vicious Country
Formaat: CD
Label: DixieFrog Records
Release datum: november 2008

Jawel, het podiumbeest is weer terug, luisterend naar de naam Ted Horowitch, maar wij kennen hem beter onder de naam van Popa Chubby.

Deze man gaat al heel lang mee in het vak, en heeft vooral zijn sporen wel verdiend, en staat bekend als een artiest die vooral veel variatie in het vaandel heeft. Popa houd ervan om nuziekstijlen te mixen met Blues-rock en dat pakt altijd weer verassend uit. Nu weer heeft hij samen met zijn vrouw Galea een album opgenomen dat vooral veel Rock and Roll en Country-staaltjes herbergt die naar mijn idee best wel leuk uitpakken. Een aantal covers als “I’ll fly away” en “sleepwalk” zijn leuke dingen, maar Popa zou zijn naam geen eer aan doen als ie ook niet wat bluesgeweld zou etaleren, en doet dat ook af en toe o.a. “Break me down” is daar een prima voorbeeld van, en het moet gezegd deze man kan hele mooie lickjes spelen op allerlei gebied, en dat is toch wel even weer wat anders dan het eerbetoon aan Jimi Hendrix, waarin hij liet zien op een zeer vakbekwame mannier de muziek van deze grootheid vorm te geven met veel intensie. Galea, zingt regelmatig met onze vriend samen en verzorgt ook de baslijntjes en dat klinkt helemaal niet slecht, en dus is dit album erg plezierig om te luisteren, en wie weet kunt U nog eens Line-dansen met je vrienden op dit zeer levendige album. Ook leuk is dat het album ook nog eens 2 videoclips bevat. Als je van variatie houd, moet je je zeker eens wagen aan een nader onderzoek.

Popa chubby is in aantocht en speelt van 30 nov t/m 3 dec 2008 op verschillende podia in het land (zie concertagenda) en zal zeker hier wat van gehore brengen, maar natuurlijk ook hoogstandjes uit zijn blues-rock werk. Gaat dat zien, en je zal je zeker vermaken. Uitgebracht door Dixiefrog.
(frank van engelen)

Popa Chubby - Vicious Country (with Galea) [CD]

Tracks:
01 Race With The Devil
02 Six Days On The Road
03 Baby You Don’t Care
04 Satan Is real – Straight To Hell
05 Tonight The Bottle Let Me Down
06 I’ll Fly Away – I Shall Not Be Moved
07 Mona Lisa Tattoo
08 Break Me Down
09 Sleepwalk
10 Start All Over Again
11 Sam Lay’s Pistol
12 Harper Valley P.T.A.
13 Act Naturally

(plus 2 Video-clips)

Popa Chubby (with Galea) – Race With The Devil

Popa Chubby (with Galea) – Straight To Hell

Website Popa Chubby : www.popachubby.com[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Ook op Blues Magazine ...