Foto Nieuws: JVT band uit Noord Holland wint HIMMA Award (Hollywood Independent Music Awards)

Begin Augustus berichtte Bluesmagazine dat de JVT Band was genomineerd voor een HIMMA (Hollywood Independent Music Awards). De Band toog naar de VS voor een korte tour en een optreden bij de Award show, hier volgt hun relaas van wat een enerverende week werd.

Tekst: Claudio Guliker

We zijn 1 augustus vertrokken naar Amerika met de JVT Band. We hadden een huis gehuurd voor 4 weken in Owensborow Kentucky. De 1e 2 dagen hebben we besteed aan instrumenten en apparatuur ophalen en kopen. We hebben het meeste in Amerika opgeslagen staan. Dan hoeven we niet elke keer alles mee te nemen uit Nederland.

Op 5 augustus opgetreden in Princeton Indiana op een grote ranch, inclusief BBQ, en de 6e in Keensburg Illinois. We speelden daar in een Hillbilliedorp in “the middle of nowhere” waar geen telefoon bereik was en nog nooit een live band had opgetreden. Het hele dorp van plus minus 350 inwoners was aanwezig. Inclusief tuinpakken en pistolen op de heupen! Geweldig! ’s Avonds moesten we met spoed alles in onze tourbus proppen en gas geven omdat er noodweer op komst was. Volgens buienradar hadden we nog 10 minuten om alles in de bus te krijgen. De hele trip naar huis van ongeveer 3 uur heeft het onophoudelijk geflitst in de lucht.
We waren net op tijd weg. De volgende dag hoorden we dat er 2 mensen waren overleden en er 900000 zonder stroom zaten door het noodweer.

8 augustus hadden we in Louisville KY een optreden in “Stevie Ray’s Blues Bar”. Een prachtige bar met een mooi podium en prima p.a. installatie. Het was een soort thuiskomen voor ons want we hebben daar al meerdere keren gespeeld. Leuk om alle bekenden weer te zien. 10 augustus was er de “HIMA Red Carpet Meet And Mingle” waar de genomineerden voor de HIMAwards elkaar konden ontmoeten en de pers interviews deden en foto’s konden maken op de rode loper. Er werden ook tv opnamen gemaakt door channel 14 News. Een nieuwszender van de tri state..Indiana, Kentucky en Illinois. ’s Avonds was het op tv.Leuk om op de Amerikaanse tv genoemd en geïnterviewd te worden met de JVT Band. Gebeurt ons óók niet elke dag!

11 augustus hadden we een optreden in Owensboro KY op het festival “Friday After 5”. Een groot festival met 5 podia en duizenden bezoekers. Er waren ook diverse foodtrucks en een oldtimer show. We speelden op een podium die op een grote pier aan de Ohio river stond. Beetje spannend wel want we hadden een toetsenist die op het podium voor het eerst gezien hadden. Nog nooit mee gespeeld dus even afwachten wat het zou worden. Maar het ging zo goed dat we hem gelijk in het eerste nummer een solo hebben laten spelen. Fantastische toetsenist en genot om mee samen te spelen. Het was de toetsenist van Shaun Murphy waar Tommy Stillwell die bij ons op “Southern Comfort” meespeelt ook gitarist bij is. Tommy speelde overigens óók met dit optreden met ons mee. Aan de reacties van de vele bezoekers te zien hadden we een goede show neergezet. Het werd voor mij een kort nachtje want laat thuis en om half 6 ’s ochtends had ik een interview met Angela Groothuizen voor NPO radio 5. Mijn hoofd was nog niet helemaal wakker maar het interview ging toch goed…denk ik.

Foto Nieuws: JVT band uit Noord Holland wint HIMMA Award (Hollywood Independent Music Awards)

Om 11 uur ’s ochtends werden we verwacht voor de soundcheck voor de Award show dus helemaal uitgerust was ik niet maar “the show must go on”! De zaal zat vol en Todd Tilghman (winnaar van de Voice of America) mocht het allemaal aan elkaar praten. We hadden een klein oponthoud toen wij aan de beurt waren om ons nummer “Blue Moon Shines” te spelen omdat de apparatuur van Tommy Stillwell het niet deed. Het bleek dat er iemand over zijn snoeren was gevallen en de stekker er zodoende uitgetrokken was. Typisch gevalletje “of je steekt de stekker in het stopcontact”! Het optreden ging, met toch wel een beetje knikkende knietjes, goed. Er werd fanatiek geklapt en na een buiging snel het podium weer af omdat de volgende alweer klaar stond.

En dan het moment dat Todd Tilghman de winnaar bekend maakt… “And the winner best blues song 2023 is…. The JVT Band from the Netherlands!!” Niet te geloven toch!? Een band uit het Noord Hollandse Andijk die in Amerika een award wint voor de beste blues song! (“Blue Moon Shines”). We hebben er eentje op geproost met z’n allen…misschien zelfs wel 2… De dag na de award show in Hollywood zijn Paul Slaman (wat een geweldige naam voor een drummer) en Claudio Guliker weer naar Nederland gevlogen. Jeroen en zijn vrouw konden er geen genoeg van krijgen en zijn nog een week gebleven. Nu weer met beide benen op de grond en gewoon aan het werk. Zelfs dat gaat door.

Blue Moon Shines

 


Ook op Blues Magazine ...