Niels van der Steenhoven (ex Focus) nieuwe gitarist bij Phil Bee’s Freedom

Met gepaste trots meldt de Nederlands/Belgische band Phil Bee’s Freedom dat gitarist Niels van der Steenhoven de gelederen komt versterken. Het was bekend dat Stef Paglia slechts een bepaalde periode in de band kon spelen, waarin hij overigens zijn stempel wel degelijk gedrukt heeft. Getuige daarvan is o.a. de CD/DVD ‘Live at Moulin Blues’ waarin Stef een prominente rol speelt. Sean Webster heeft de band even uit de brand geholpen in de tussenliggende periode, maar er is dus nu een permanent nieuw bandlid aan te kondigen.

niels van der steenhoven - press
Niels van der Steenhoven // www.nielsvandersteenhoven.nl

40-jarige Niels is afgestudeerd aan Codarts het conservatorium in Rotterdam en werd al snel begeleider van bekende Nederlandse artiesten als Trijntje Oosterhuis, van Velzen en Waylon. De volledige lijst is indrukwekkend te noemen. Van 2011 tot 2016 heeft Niels over de hele wereld getourd met FOCUS. Na die periode is hij zich gaan toeleggen op het lesgeven aan de Rockacademie, produceren en song writing. Solo werk van Niels is te beluisteren op Spotify.

Via Arie Verhaar (drummer van PBF) werd het contact gelegd en tot grote vreugde en verbazing van de overige bandleden, was Niels bekend met het repertoire van PBF en vindt hij het een uitdaging met de band te gaan touren en nieuwe nummers te gaan schrijven.
Tevens met kersverse Dutch Blues Award winnaar Guy Smeets te gaan ‘duelleren’. Zo blijft een van de specifieke ‘assets’ van Phil Bee’s Freedom (2 excellente solo gitaristen) onveranderd.

Het eerste optreden in de nieuwe bezetting gaat plaatsvinden in ‘Ut Midde’ in Blerick op 29 december. Publiek en pers zijn uiteraard zeer welkom.

Via de website www.pbfreedom.com is te volgen waar de band gaat spelen de komende tijd. Tevens is de band hard bezig te boeken voor de zomer festivals. Nieuwe data worden dan ook binnenkort bekend gemaakt en aanvragen zijn welkom.


Ook op Blues Magazine ...