Theo Reijnders met doek Delirium Blues

De Nederlandse kunstenaar Theo Reijnders is geboren in 1950 te Deurne, heeft een aanzoek gekregen van het Delirium Blues Festival om een portret te schilderen van Ierse multi-instrumentalist Rory Gallagher naar aanleiding van het Rory Gallagher van het eerbetoon met de naam Backt to Rory Gallagher op zaterdag 4 april te Beveren-Roeselare.

Op 18 jarige leeftijd is Theo Reijnders begonnen met portrettekenen en werkte toen hoofdzakelijk met pastelkrijt, sinds een aantal jaren werkt Theo daarnaast met acryl en aquarel. Zijn grote passie blijven de portretten en dit komt in zowel zijn vrij werk als in zijn opdrachten duidelijk naar voren. In het vrije werk komt zijn liefde voor muziek sterk tot uiting in zijn schilderijen van artiesten waaronder ook een groot aantal blues- en jazzlegendes. Door het gebruik van de juiste kleuren weet hij een passende sfeer te creëren in zijn schilderijen. Zo weet Theo ons te zeggen.

Wie het schilderij wil komen bewonderen kan terecht in zaal De nieuwe deure vanaf 18.00 uur. Live optredens van The Meryn Bevelander Band, The Tom Kilner Band, Aymeric Silvert  en The Sean Webster Band. Manfred Mann’s Earth zanger gitarist Mick Rogers geeft met Delirium een exclusiviteit concert voor België samen met Brendan O’Neill en The Sharpees. Het wordt zeker geen coverfestival: iedere band speelt naast zijn eigen reportoire twee songs van Rory.

ZAAL DE NIEUWE DEURE IZEGEMSAARDEWEG 30 TE 8800 >> BEVEREN ROESELARE BELGIÉ.

Start = 18.30u vvk 20 € add 25 € Tel 0477 61 83 88 www.hd-b.be


Ook op Blues Magazine ...