Murali Coryell - Sugar lips (CD)

Muraly Coryell
Sugar lips
CD | label: Murali´s Music Records / Sonic Rendez Vous| release datum: februari 2010
o.a. te bestellen bij Cosmox.nl, altijd alles gratis bezorgd.

Door Frank van Engelen

Murali, is de zoon van de Jazz corrife Larry Coryell, en op het moment echt een rijzende ster aan het Blues and Beyond firmament kan ik U zeggen.
Onze vriend komt uit een zeer getalenteerde familie kunnen we gerust wel stellen, want zijn vader is zeer bekend in de Jazz en Beyond wereld. Wie kent niet zijn historische opnames met John Mc.Laughlin en Al Di Meola, deze zijn gewoon geweldig.
Je zou dan denken, dat Muraly ook dit soort dingen doet, maar niets is minder waar. Murali zoekt het in een heel andere hoek, die neigt naar Blues, Rock, Funk en Soul. Natuurlijk kan hij ook wel Jazzy licks spelen, maar dat is niet echt zijn ding. Wat zijn ding wel is, wordt helaas niet duidelijk op dit album, want afbakenen doet hij (nog) niet aan, maar dat levert dan wel weer een erg gevarieerd album op.

Mooie ballades gaan in hand met pittige Rock ´N Roll, en ook Bluesrockers van je welste komen voorbij. Als je dan ook nog gasten als Larry himself en Joe Louis Walker hebt, dan kan de pret alleen maar groter worden toch?
Nou, dat is het dan ook, want dit album is naar mijn idee veel beter dan het vorige moet ik zeggen, welke The Same Damn Thing was getiteld en een behoorlijk Singer Songwriter gehalte had, maar ook al wat Funky stuff, die Coryell niet vreemd is.

De stem van Murali is er een die erg veel Soul bevat, en zijn gitaar licks zijn natuurlijk ongekend, want hij heeft al heel wat albums op zijn naam staan, en wordt door zijn collega’s erg hoog ingeschat qua gitarist.
Zoals ik al zei, dit album is anders en bevat veel Funk, Soul, Rock, Blues rock en af en toe wat ingetogen werk. Een ding is echter zeker, de song´s zijn gewoon stuk voor stuk weer van hoog niveau, en de productie van het album is ook niet geheel in vreemde handen.
De stijl van Murali is erg divers en varieert van B.B KIng tot aan Marvin gaye en weer terug.

Tracks dan even een paar.
opener / Blame It On Me is een pittige Rock ´N Roller, terwijl What You Gonna Do About it lekker Funky Stuff bevat. Het nummer Close To You Baby, is een nummer wat erg veel op de Blues klassiekers lijkt ala John Primer enz. Dan een ingetogen Mother´s Day, die vooral erg mooi is, en een boodschap bevat hoe ingrijpend deze gebeurtenis kan zijn.
Ja, het titelnummer Sugar Lips is het eerste nummer waar Joe Louis Walker op mee doet, en vooral hoe! Scherp gitaar werk van onze vrienden.
Even tussendoor, ze gaan samen touren heb ik inmiddels vernomen, dus dat is sowieso interessant nietwaar?
Joe doet ook mee op Minor Funk, waar hij ook zingt dus, en tot slot ook nog in I Still Do, waar hij ook nog eens harmonica speelt.
Allemaal top nummers natuurlijk, terwijl vader Larry zich ook in 2 nummers van een heel andere kant laat zien dan Joe, hij pakt het meer Funky en jazzy aan, en dat is ook zeker de moeite waard hoor. Vooral afsluiter Where Is The Spirit is erg mooi vind ik zelf.

Ja, met dit album laat Murali wederom zien, dat hij echt wel mee telt in deze scene , ook al laat hij dan een zeer breed scala horen, en maakt geen keuzes, wat voor mij ook niet echt hoeft, als je zo een album kunt vol spelen. Een erg goed album voor mensen die wat verder kijken dat de bekende paden in de Blues muziek. Genieten gewoon met een kanjer van zeer hoog formaat / enjoy.

Tracks
01. Blame It On Me
02. What You Gonna Do About me
03. Closer To YOu Baby
04. Mother´s day
05. What Works On You
06. Sugar Lips
07. I Could´ve Have You
08. Still Rockin´
09. Minor Funk
10. I Still Do
11. Music Sets You Free
12. Where Is The Spirit

Website Murali Coryell : www.muralicoryell.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.