Blues in de media

Marc ‘Little Jimmy’ Claeys is niet meer: “bon vivant die leefde van de blues en van de liefde”

Marc Claeys, beter bekend als Little Jimmy, is niet meer. Daarmee verloor Vilvoorde afgelopen zondag een bekend en geliefd gezicht. De bluesmuzikant had jarenlang een woonboot op het kanaal in Grimbergen, praatte de optredens op de Pjeireblues aan elkaar en genoot geregeld van een goed glas rode wijn op de Grote Markt in Vilvoorde.

Little Jimmy was vooral gekend in de blueswereld en trad ooit op met zijn groep Little Jimmy & The Sharks als voorprogramma van The Rolling Stones en Led Zeppelin.

Lees volledig artikel op HLN.be

Bluesmuzikant Little Jimmy overleden

Zondag in de vooravond is de Gentse bluesmuzikant Little Jimmy op 75-jarige leeftijd in Machelen plots overleden. Little Jimmy (echte naam Marc Claeys) was de zoon van een bakker uit Ledeberg en begon al op zeer jonge leeftijd muziek te spelen. In de jaren 60 stond hij met zijn groep Little Jimmy and The Sharks in het voorprogramma van The Rolling Stones. Hij trad ook een tijdlang op onder de naam Don Croissant (verwijzend naar zijn afkomst als bakkerszoon. In het voorjaar van 2019 bracht Little Jimmy op het Gentse label Sing My Title van bluesmuzikant Tiny Legs Tim (Tim De Graeve) met Blues Rebel nog een nieuwe plaat uit.

Lees volledig artikel op Nieuwsblad.be


Ook op Blues Magazine ...