Foto Recensie: Little Jimmy - Blues Rebel

Little Jimmy – Blues Rebel
Format: CD – LP – Digital / Label: Sing My Title
Releasedatum:15 maart 2019

Tekst : Henk Jan Fokkema

Oud worden. Oud zijn. Nou dat was vijftig jaar geleden wel een heel ander verhaal. Dan kreeg je van de baas als dank op je vijfenzestigste verjaardag een licht gouden horloge met inscriptie en een klap op je schouder. Vervolgens fietste je voor de laatste keer naar huis en besloot je na overleg met je vrouw aan een keukentafel met bloemetjeszeil om de huur maar op te zeggen. Eenzaam jankend nam je afscheid van de twee sierfazanten en je moestuin bij het spoor. Je ging naar een bejaardentehuis.
Beetje sjoelen, de koffiekamer, soms een blokje om maar vooral stilzitten in je broek van Terlenka, het overhemd van Melka en met wollen pantoffels. Vooral geen kou vatten.Luisteren op je bankje van Pastoe naar Mantovani en Mr. Acker Bilk of kijken naar Snip en Snap. Wachten op niets. Ja, bintjes met worteltjes en een stukje witte vis. Dat was nog eens opgeborgen worden.
Vandaag de dag kan het anders en gaat het anders. Heel anders.

Don Croissant, The godfather of Belpop of The Original Belgian Blues Tiger. De 75-jarige Gentse gitarist Marc Claeys alias Little Jimmy haalt met zijn nieuwe album met werkelijke schitterende coverfoto maar weer eens verwoestend uit. Vol erop!
De man die de voorprogramma’s deed bij tijdgenoten als The Who, The Kinks, The Small Faces en de Stones heeft nog net zo’n grote waffel als destijds. “Ze mochten blij zijn dat ik maar een paar nummers speelde want ik blies ze weg! Dat zagen zij ook wel! Er is maar één patron en dat ben ik!” Daar is nog steeds geen spelt tussen te krijgen.

De tracks op ‘Blues Rebel’ zijn stuk voor stuk bluespareltjes die je niet vaak aan zult treffen. Acht eigen nummers, een cover van Leroy Car (Blues Before Sunrise) en twee oude nummers. Met name de ‘swampey’ titelsong Blues Rebel, maar ook Dreamin’ About Bo en Baby Please Don’t Go geven je rillingen. Ach, alle nummers van deze rebel uit de Scheldedelta zijn van een schoonheid dat je moeite hebt om het droog te houden.

Binnenkort stapt dit eigenzinnige en excentrieke Belgische wonderkind nog een paar keer in de camion om zijn kunsten te gaan vertonen. Mocht je er naar toe kunnen dan moet je er bij zijn want het album ‘Blues Rebel’ is het klinkende bewijs dat je op hogere leeftijd nog zeer succesvol kunt zijn.
Little Jimmy, wat een man!


Tracklist :
01. Dreamin’ About Bo
02. Wabash Avenue
03. Dog Me Around
04. Blues Rebel
05. Blues Before Sunrise
06. I Had A Friend
07. Were You There
08. Everything Looks Spic’n Span
09. Fred Mambo
10. Baby Please Don’t Go
11. Jungle King

Website: Little Jimmy


Ook op Blues Magazine ...