Joe Bonamassa @ Carré 26 Nov. 2009

Door Leif de Leeuw

Zoals in het concert verslag te lezen is heb ik op het Joe Bonamassa forum een berichtje geplaatst en dat heeft Joe gelezen.

Dear Joe,
I am 14 years old and I am your biggest fan. When I heard the song, Blues Deluxe, my life changed.. I saw earlier this year you play the 26th of november at the royall carre theather in amesterdam. My biggest dream is to meet you in person and/or to play a song together. Here is are few videos of myself:
http://www.youtube.com/watch?v=5AefJfh4Pzs
http://www.youtube.com/watch?v=QhfZnXo8T9s
I hope you wil read this mesage and I hope my biggest dream comes true.
Leif de Leeuw

Zijn antwoord:

Haaa!! that was awesome. Leif we will sort you out so you can come down for soundcheck.. Honestly with playing like that you could probably stand in for me that night!! Great sound and phrasing. Sounding great!!
see ya there..
Joe b

Dus we komen aan bij het carré theater en we wachten op de tourmanager die ons de weg zou gaan wijzen. Het heeft ongeveer 3 kwartier geduurd voordag we binnen waren. De tourmanager nam ons mee backstage naar Joe. Op de achtergrond herkende ik zijn stem al, Wait a minute, zei hij. Het tourpersoneel zag dat ik mijn gitaar bij me had dus die moest ik even laten zien. Toen kwam Joe binnen, en hij zag direct mijn Les Paul en hij vond haar prachtig. Daarna zonder dat ik het hoefde te vragen gingen we direct naar het podium waar zijn gitaren en versterkers stonden. Nadat hij zijn zijn versterkers aan mij had gedemonstreerd zei hij: No it’s your turn! Dus daar moest ik gaan spelen voor mijn grootste held! Hij was heel erg enthousiast! Dus dat was weer een opluchting voor mij, daarna vroeg ik om een bepaalde gitaar van hem en hij loopt naar zijn gitaren en hij vraagt welke ik bedoel, en ik wijs de gitaar aan en hij zegt: You can try if you want. Dus ik heb al zijn gitaren uitmogen proberen! Helemaal tegek. Toen hij zijn Gibson Flying V pakte heeft hij me nog een lesje gegeven over Just Got Paid.

leif-joe-20091126

Daarna gingen we naar boven en heb ik mijn gitaar laten signeren en nog een hele tijd met hem staan praten. Peter van Weelden was er ook, zijn versterker bouwer. Ook eens leuk om mee te praten! Daarna nodigde hij ons uit voor het avond eten en hebben we samen met hem aan tafel gegeten.

Daarna ging hij naar buiten om wat fans te ontmoeten. Dus voor mij tijd om de gitaartechneut van hem eens helemaal uit te vragen over joe’s spulletjes. Hij heeft me ook nog wat dingen voorgedaan over het vervangen van snaren. En hij gaf me ook nog een stuk of 10 Bonamassa plectrums en een straplocking system zodat je band van je gitaar er niet vanaf kan glippen.
Daarna nog even snel de bassist gesproken en daarna naar de zaal om vanaf rij 12 de show te kunnen volgen. Het begon met een geweldige singer/songwriter Jon Allen. Daarna begon Joe met de Ballad of John Henry. Mijn dag kon niet meer stuk. Mijn favoriet van de avond van If Heartaches Where Nickels, die ik nog nooit live had gehoord. En de afsluiter, Just Got Paid, was fenomenaal! Als iedereen in Carré gaat staan om mee te swingen zegt dat wel wat!

Daarna konden we backstage met onze VIP passen nog uitgebreid met de bandleden praten. En ik had een setlist ge pakken gekregen, dus ben ik stiekem nog even naar de kleedkamer van Joe geweest om hem te laten signeren. We hebben daar nog een hele tijd staan praten over allerlei dingen. En hij heeft me voor de volgende keer uitgenodigd om tijdens de show mee te komen spelen!

JOE IS EEN VAN DE AARSDIGSTE MENSEN DIE IK OOIT HEB ONMOET!

Gr. Leif
leifdeleeuw.hyves.nl


Ook op Blues Magazine ...