John Fogerty
support: James Hunter
Blues Peer 2009
20 juli 2009

John Fogerty laat oude tijden herleven

Door Wil Wijnhoven

Een jubileumfeestje zonder ‘super-headliner’ kan eigenlijk niet moet de organisatie van BRBF te Peer hebben gedacht. En daarom staat op de vierde en extra festivaldag niemand minder dan John Fogerty geprogrammeerd. Als support-act warmt James Hunter, hem kennen we van o.a. het laatste Moulin Blues festival, het ruim 12.500 koppige publiek op.

Vandaag al vroeg in de middag staan de eerste fans van John Fogerty al voor de ingang van het festivalterrein te wachten om ’s-avonds binnen te mogen en zo het beste plekje te kunnen bemachtigen. Van heinde en verre is men gekomen om deze muzikant in levende lijve te aanschouwen en uiteraard te beluisteren.
Maar eerste is het om half zeven de beurt aan James Hunter uit de UK. Deze band staat al ruim twintig jaar op het podium waaronder ook al op Peer. Met zijn met soul, reggae en blues doordrenkte muziekstijl ondersteund door raggende gitaarlicks en zijn gierende en huilende stem zorgt hij voor een stemmige sfeer in de overvolle festivaltent.
Met songs als ‘Carina’, het vlotte ‘Jaqueline’ en het rustige ‘Believe Me Baby’ speelt hij het in drie kwartier klaar om een zeer verdiende toegift te spelen. Hiervoor heeft hij gekozen voor het nummer : ‘Talking Bout My Love’ en brengt hij de tent in vervoering.

Maar ja, hoe goed je ook bent, de meute is eigenlijk gekomen voor John Fogerty, die vooral bekend is geworden door zijn geesteskind “Creedence Clearwater Revival’ en daarna zich solo heeft doen gelden. Dit is het enige optreden dat hij dit jaar geeft in de Benelux, geen wonder ook dat het ordinantie van BRBF trots is dat het hen is gelukt hem te contracteren.

John-Fogerty-peer-2009

Lees het volledige verslag, inclusief foto’s verder op bluesbreeker.nl


Ook op Blues Magazine ...