Jeff Chazz - Live In New Orleans (CD)

Jeff Chazz
Live In New Orleans
label: JCP Records / Sonic Rendezvous ; release: april 2010

o.a. te bestellen bij Cosmox.nl, altijd alles gratis bezorgd.

Door Tom Moerenhout

Jeff Chaz is een electric bluesgitarist die vanuit Louisiana uiteindelijk in New Orleans terechtkomt

Ironisch genoeg, verveelde op gegeven moment de gitaar hem en ging hij andere instrumenten spelen zoals trombone en trompet. Alvorens hij uiteindelijk ontdekte dat zijn ware talent in de Blues lag, vond hij het ook nog een tijd een uitdaging voor hem om countryzanger te zijn.

Uiteindelijk weer bij zijn vertrouwde snaarinstrument beland heeft hij gitaar gespeeld in de bands van Cab Calloway, Jerry Lee Lewis, en Albert King.

Als je zijn laatste Cd beluistert “Live in New Orleans”  hoor je duidelijk de invloeden van laatstgenoemde, Chaz heeft een zelfde soort juichende hoge stem, alleen zijn gitaarspel is veel gruiziger en af en toe zelfs rommelig te noemen.

Merkwaardig genoeg merk ik weinig van een live-situatie want geen applaus of geluiden van aanwezig publiek en linkt zijn blues ook niet echt naar New Orleans naar mijn gevoel, het zijn eigenlijk gewoon doorsnee electric bluessongs.

Chaz wordt bijgestaan door een behoorlijk gedegen band met toegevoegde blazers en een hammond-orgel maar vliegt met regelmaat met zijn soli behoorlijk overmoedig  en soms vals uit de bocht en dat gaat op een gegeven moment behoorlijk irriteren ook al doet hij nog zo goed zijn best.

Luister en oordeel zelf, de samples zijn te beluisteren bij http://www.amazon.com/Live-New-Orleans-Jeff-Chaz/dp/B003DNLLNG

Het gemak dient de mens tegenwoordig en ben je het niet met me eens lees ik het wel in de comments

Tracks:
1 You Knock Me To My Knees
2 New Car Smell
3 Hello Blues
4 I Smell Somethin’ Funky
5 Instrument of Pleasure
6 I Ain’t Smellin’ Too Good
7 You’re Wearin’ Out Your Welcome
8 Seafood Department Blues
9 I’ve Got To Be Clean

Website Jeff Chaz : www.myspace.com/jeffchazbluesman


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.