Tina Turner

In Memoriam

‘Queen of Rock ‘n Roll’ Tina Turner op 83-jarige leeftijd overleden.

Foto Tina Turner

In een verklaring laat een woordvoerder weten: ‘Tina Turner, de ‘Queen of Rock ’n Roll’ is vandaag vredig overleden op 83-jarige leeftijd na een langdurige ziekte in haar huis in Küsnacht nabij Zürich, Zwitserland.”

Tina Turner werd wereldwijd bekend door hits als Proud Mary, Private Dancer, What’s love got to do with it en (Simply) The Best. In de jaren 60 en 70 brak ze door aan de zijde van haar voormalige echtgenoot Ike, met wie ze een turbulente relatie onderhield.

Tina Turner, artiestennaam van Anna Mae Bullock (Brownsville (Tennessee), 26 november 1939 – Küsnacht, 24 mei 2023), was een geboren Amerikaanse zangeres en actrice. In 2013 nam ze de Zwitserse nationaliteit aan en gaf de Amerikaanse op.[1] Ze stond bekend als de Queen of Rock ‘n’ Roll.

In de jaren 60 en 70 werd ze met haar toenmalige echtgenoot Ike Turner wereldberoemd als het duo Ike & Tina Turner. In de jaren 80 brak ze door met een uiterst succesvolle solocarrière. De zangeres was met tweehonderd miljoen verkochte platen de bestverkopende vrouwelijke rockartiest en verkocht de meeste concerttickets van alle soloartiesten ter wereld. Turner stond bekend om haar krachtige stemgeluid en haar energieke optredens.

Bron: Sky News


Ook op Blues Magazine ...