Foto Gitgo Blues Festival 2019 | Met o.a. Khalif Wailin' Walter en Tiny Legs Tim + Bigband

4e GitGo Blues Festival – 21 December 2019 in Het Burgerweeshuis Deventer

Op 21 december aanstaande is Het Burgerweeshuis in Deventer de gastheer van het vierde GitGo Blues Festival. In samenwerking met De Blueskrant kan dit internationale bluesfestival gezien worden als het laatste bluesfestival van 2019. Het Burgercafé, de grote zaal en de sfeervolle binnentuin zijn vanaf 18.30uur het toneel voor een krachtig, divers en sfeervol bluesfeest met vijf geweldige bands. Het GitGo Blues Festival maakt vast vier van de vijf gecontracteerde bands bekend.

Line-Up

Khalif Wailin’ Walter [USA]
Gitarist en songwriter Khalif Wailin’ Walter, werd in 1966 in Chicago geboren als Walter Malone en begon zijn carrière in de band van zijn oom en mentor Carl Weathersby om later als gitarist tot de band van de legendarische bluesgitarist Lonnie Brooks toe te treden, waarmee hij ruim 4 jaar uitgebreid toerde door de Verenigde Staten en Europa. B.B. Kings dochter Shirley King benaderde Khalif om als bandleider van haar live-band te fungeren. Als hij in 1999 zijn eerste album uitbrengt geeft dat hem de mogelijkheid om intensief door Europa te toeren als headliner op vele festivals, hij doet zelfs Marokko en Zuid Afrika aan. Khalif is een artiest die alles het liefst in eigen hand houdt en geen concessies doet aan zijn muziek ter wille van allerlei muziekuitgevers. Khalif Wailin’ Walter is een gitarist die een grote dosis soul, pop, pock, gospel, country en funk aan zijn spel toevoegt en het vervolgens vol passie en overtuiging aan de man weet te brengen. Zijn grote voorbeelden Otis Rush, Freddie King en Albert Collins hoor je altijd terug in zijn spel, maar ook Santana, Prince en zelfs Bruno Mars hebben invloed op zijn manier van spelen. Khalif is een geliefd gitarist en persoonlijkheid en deelde het podium met Taj Mahal, Otis Rush, Jimmie Vaughan, Buddy Guy, Junior Wells, Bernard Allison, Pinetop Perkins, Curtis Salgado, Tommy Castro, Louisiana Red, A.C.Reed en vele anderen. Diverse malen verzorgt hij optredens op het prestigieuze Chicago Blues Festival. Met zijn voltallige band komt Khalif Wailin’ Walter het GitGo Blues Festival afsluiten.

www.damnyalljamn.net

Tiny Legs Tim & Bigband [BE]
De Belgische Tiny Legs Tim is een virtuoze en getalenteerde [fingerpicking]gitarist met een herkenbare stem. Een uiterst begaafd songwriter met een sterk gevoel voor melodie gestoeld op zijn eclectische liefde voor blues en rootsmuziek. Je kunt gerust stellen dat Tiny Legs Tim een klasse apart is. Hij is nog maar 41 jaar oud maar hij brengt muziek met een bedrieglijke souplesse en gemak. Terwijl hij trouw blijft aan zijn blueswortels en de akoestische meesters als Son House, die zijn passie hebben aangewakkerd, perfectioneert Tiny Legs Tim zijn vaardigheden als songwriter en verbreedt hij tegelijkertijd zijn muzikale reikwijdte. Nadat hij vanaf het begin zijn eigen materiaal heeft geschreven, profileert hij zich als een singer-songwriter die bekend is met alle genres die rootsmuziek te bieden heeft. Tiny Legs Tim verkent alle hoeken van de blues; hij kent ze als zijn broekzak. Met zijn Bigband met blazers en percussie komt hij laten zien dat blues intiem, emotioneel maar vooral een feest kan zijn.  Tiny Legs Tim is een van de meest ronkende en welluidende namen die die klinkt in de hedendaagse Europese blues scene.

www.tinylegstim.com

Belle Starr & the Boot Jacks [BE]

Belle Starr & The Boot Jacks is het nieuwe project rond zangeres, comédienne en multitalent Ariane Van Hasselt. Begeleid door een trio van doorwinterde ras muzikanten blaast ze sinds kort een frisse wind door het rootsmuziek landschap. Die rasmuzikanten zijn niemand minder dan Jimmy Hontelé [Howlin’ Bill, Eastville Sinner] op gitaar, Wim Geysels [The Rusty Nails] op contrabas en Dennis de Gier [Shakedown Tim, The Soul Messiahs] op drums. Samen brengen ze een stomende mix van rock ‘n’ roll, country en rhythm & blues die je gegarandeerd uit je ‘boots’ blaast. Belle Starr & the Boot Jacks mag dan een nieuwe band zijn, maar wel eentje met een oude ziel. Het brede scala aan stijlen maakt hun geluid uniek en deze energieke ‘nieuweling’ in het genre gaat verrassend en vurig uit de hoek komen.

https://bellestarr.be/

The Tambles [NL]
Gouda is meer dan kaas alleen. Luister maar naar het Goudse viertal The Tambles. Een bandnaam die verwijst naar het nummer ‘Ramble Tamble’ van Creedence Clearwater Revival, een grote invloed op de jongelingen net als The Rolling Stones. Dit jonge en gretige viertal grijpt je bij de strot en knijpt je tot de tranen je in de ogen staan, vooral van geluk. Sinds het midden van de jaren ’60 is er nauwelijks een band geweest, die die maximum rhythm & blues zo fris en fruitig rockt als dit kwartet! Je bent NOOIT te jong voor de blues! Dat bewijs wordt geleverd tijdens het GitGo Blues Festival 2019.

https://www.facebook.com/TheTambles/

Plus 1 band TBA.

Tickets à € 26,- incl. service fee zijn in de voorverkoop te bestellen via:
https://burgerweeshuis.stager.nl/web/tickets/291995
Website: https://www.burgerweeshuis.nl/agenda/5379-GitGo-Blues-Festival
Aanvang: 18.30 uur in Het Burgerweeshuis – Bagijnenstraat 9 – Deventer


Ook op Blues Magazine ...