Eric Bibb in concert
Paradiso (kleine zaal), Amsterdam
zondag middag 28 september 2008

(Tekst GdV , Foto’s Marco van Rooijen)
Eric Bibb is een in London wonende Amerikaanse akoestische blues singer/songwriter. Hij komt uit een zeer musicale familie: zijn vader is zanger en zijn oom, John Lewis, was de beroemde jazz pianaist en componist van het Modern Jazz Quartet. Op zijn zevende kreeg Eric zijn eerste steel-string gitaar. Toen Eric 19 jaar oud was vertrok hij naar Europa. Hij heeft in Parijs en Stockholm gewoond. Hij woont dus nu in Engeland. Hij heeft inmiddels 20 albums gemaakt. Eerder dit jaar verscheen zijn laatste cd genaamd “Get Onboard”. In de afgelopen jaren is hij genomineeerd voor een Grammy (“Shakin’a Tailfeather”) en 5 maal voor een W.C. Handy Award. Hij heeft o.a. op toernee geweest met Robert Cray en heeft in het voorprogramma van onder meer Bonnie Raitt en Ray Charles gespeeld.

Zondag 28 september gaf hij een solo concert voor een razend enthoustiast publiek in de stampvolle kleine zaal van Paradiso. Eric is een veelzijdige gitarist en en een uitstekende zanger. Net als op zijn laatste cd was zijn concert een mix van gospel, blues en soul.

De setlist bestond onder andere uit “Diamond Days” van het in 2006 uitgebrachte gelijknamige album, “Kokomo” (een song die genomineerd is voor een W.C. Handy Award), “Saucer ‘N” Cup”, “Don’t Ever Let Nobody Drag Your Spirit Down”, “Going Down Slow”, “Dance Me To The End Of Love”. “Right On Time”, “I Heard The Angels Singing”, “I Want Jesus To Walk With Me” en natuurlijk “My Father’s House”.

Van zijn nieuwe album “Get Onboard” speelde hij “Pockets”, “River Blues”, de Curtis Mayfield song “Get Onboard” en “Promised Land”.

Al met al een fantastisch concert (en dat voor het luttele bedrag van Euro 10….!!!).

Eric Bibb @ Paradiso, Amsterdam (NL)

Eric Bibb @ Paradiso, Amsterdam (NL)

Eric Bibb @ Paradiso, Amsterdam (NL)

Eric Bibb @ Paradiso, Amsterdam (NL)

Eric Bibb @ Paradiso, Amsterdam (NL)

Website Eric Bibb : www.ericbibb.com/
MySpace Eric Bibb : www.myspace.com/ericbibb


Ook op Blues Magazine ...