Chicken Skin Music
Zandfoort a/d Eem, Amersfoort
7 oktober 2011

Tekst: Gerrit Harmsen / Foto’s: Marcel Wolthers

De heren Hans, Bart en Gerard hadden 10 september in samenwerking met de Groenmarkt nog Alan Nimmo op het knusse plein in Amersfoort staan. Een buitenpodium met de instrumenten vol versterkt. Vandaag staat echter alles in het teken van Chicken Skin Music, semi-akoestisch zoals we dat kennen van het fenomeen Unplugged en de 2metersessie’s. Een 3 daags evenement waarvan de vrijdag en zaterdag plaats hebben in Zandfoort a/d Eem te Amersfoort. Helaas waren we slechts in de gelegenheid om vrijdag 7 oktober er bij te zijn.

Bij binnenkomst is de eerste band, Marco Cinelli, nog bezig met de soundcheck om het geluid tot in perfectie te verfijnen. De band rond de uit Italië afkomstige frontman speelt al ruim 2 jaar samen en hebben onlangs enkele liedjes op plaat gezet. Het optreden in Amersfoort blijkt het eerste in een serie ter promotie van de CD Breeze.

Foto Verslag: Chicken Skin Music - kleine opkomst, grote muzikanten, 7 oktober, 2011

Als het vijftal officieel om 18.30 aftrapt is de zaal nog schrikbarend leeg en blijkt het vroege aanvangstijdstip een te groot opstakel geweest om al aanwezig te zijn. Desondanks geven de 5 jonge honden alles wat ze hebben. Het repertoire klinkt erg funky waarbij men regelmatig tegen de jazz aan schuurt. Echte blues komen we helaas pas tegen bij een Freddie King cover. Hoewel Marco Cinelli & Band een stel prima muzikanten zijn slagen ze er mijn inziens toch niet in de aanwezigen enkele kippenvel momenten te bezorgen.

Wie daar wel in slaagt is David Gogo. Sorry, ik bedoel Danny Lademacher & Dirk Vermeij. Door een dubbele boeking van Danny hebben we een wijziging in het programma en zal David Gogo de afsluiter zijn i.p.v. de twee Nederlandse heren. Als Danny en Dirk het podium innemen is de manier waarop men het geluid op orde brengt opvallend relaxed. Danny neemt het zoals het komt, normaal?, misschien wel. Toch heb ik het regelmatig anders mogen meemaken. Net als bij de eerste band van de avond weet de geluidsman van Atlantic Productions een perfecte sound neer te zetten en mag het tweetal voor een kleine 50 aanwezigen proberen ons deze avond de eerste rillingen te bezorgen.

Foto Verslag: Chicken Skin Music - kleine opkomst, grote muzikanten, 7 oktober, 2011

Foto Verslag: Chicken Skin Music - kleine opkomst, grote muzikanten, 7 oktober, 2011

Met de 12 snarige gitaar van Dirk en de ondersteunende solo’s van Danny samen slagen ze hier ruimschoots in.
De singer/songwriter en Americana songs liggen heerlijk in het gehoor en dat kan ook bijna niet anders als je o.a. Tom Waits, Neil Young en Bob Dylan voorbij hoort komen. Als de heren ons daarbij ook nog trakteren met 2 nummers van Herman Brood, Never Be Clever en Saturdaynight, zie ik de mensen voor de zoveelste keer even over hun armen wrijven.

Als sluitstuk van deze avond, de blues! Mijn ogen zijn gericht op twee zeer oud uitziende gitaren en met fronsende wenkbrauwen vraag ik mijzelf af wat voor geluid David Gogo daar uit weet te halen. De Nationaal gitaar blijkt later op de avond uit 1930 te stammen.
De Canadees heeft mij vanaf het eerste moment volledig in zijn greep. Ook de mensen om mij heen zitten vast gekluisterd in hun stoel en kijken gebiologeerd toe hoe David zijn snaren bespeelt en met een flessenhals om zijn vinger een superieure oude blues sound weet neer te zetten.

Foto Verslag: Chicken Skin Music - kleine opkomst, grote muzikanten, 7 oktober, 2011

De vocalen passende prima bij de sound die over ons neerdaalt en zijn voor mij een aangename verrassing. Dit is toch een andere David Gogo dan op de albums Different Views & Soul Bender die thuis regelmatig uit de boxen komen. Time Waits For No One, en als de eerste set er dan ook al weer op zit heeft iedereen even moeite van zijn plaats te komen. Na een kleine pauze stapt David het podium op en doet na enkele songs een beroep op Dirk Vermeij om aan te sluiten en eens lekker te jammen.

Foto Verslag: Chicken Skin Music - kleine opkomst, grote muzikanten, 7 oktober, 2011

De opzet slaagt geweldig en zo groeit dit laatste sluitstuk toe naar een geweldige climax. Deze rocker heeft Goosebumps over heel zijn lijf. Wat is het mooi om mee te maken om een moeizame start gaande weg te zien omslaan in een absolute topavond.

Later dit weekend heb ik mogen vernemen dat ook de zaterdagavond met Kyla Brox, Dede Priest en Gene Taylor het nodige heeft teweeg gebracht.

Website: www.chickenskinmusic.nl

Voor meer foto’s: http://www.flickr.com/photos/metrique


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.