Willie Buck - The Life I Love (CD)

Willie Buck
The Life I Love

Format : CD
Label : Delmark Records
Release : Juni 2010
Blues CD’s online bestellen

Door Frank van Engelen

De man waar we het in deze recensie over gaan hebben is echt een zeer kostbaar element in de Chicago Blues, die maar liefs 40 jaar zijn eigen band´s heeft gehad, en maar 1 album heeft gemaakt. Als je bedenkt dat Willie Buck een van de laatste originals qua Blues Shouters is , kan je je dat bijna niet voorstellen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem ook nog nooit had gehoord, en daarom ben ik Delmark dan ook zeer dankbaar voor het terug halen van deze zeer indrukwekkende artiest uit het verleden.

het album The Life I Love dateert dus al van 1982, en is dus een zeer welkome vondst en een echte schat in de geschiedenis.
Willie Buck werd als William Crawford geboren in 1937 in Houston/Mississippi, en zong toen al alle klassieker’s in de blues muziek van Muddy en anderen.
Dit album laat horen dat we hier met een echte grootheid te maken hebben, Natuurlijk zullen mensen zeggen, dat deed Waters ook allemaal al, Willie Buck doet het echter wel vreselijk goed, en dat kan ook niet anders, als je ziet wie er mee doen op dit geweldige schijfje, wat getiteld is The Live I Love.

Mensen als John Primer/gitaar, Mac Simmons/Harp, Louis Myers/gitaar, Big Moose Walker/key´s/leeft helaas niet meer. Dit zijn namen die je gewoon tot de absolute kenners kan rekenen, en vooral weten wat Old School Chicago Blues is. Dit schijfje is aangevuld met een 5 tal live opnames, die de sfeer ook nog eens geweldig weer geven in die tijd, ook al klinkt het opname technisch niet altijd even geweldig.
Willie is een Blues Shouter op en top, en heeft werkelijk een geweldige stem, die soms ook op Muddy Waters lijkt qua vibrato e.d., maar ook zijn eigen geluid heeft. over de wijze waarop hij vooral allemaal bekende nummers vertolkt kan ik kort en bondig zijn/ Geweldig gewoon.
Het album ademt een sfeer uit die gewoon terug grijpt op de vroegere chicago Blues, die gewoon niet te evenaren is naar mijn idee. De muzikanten zij nstuk voor stuk briljant te noemen, maar de zanger is the Real Treat here.
Hoogtepunten noemen even dan maar?

Opener She´s All Right, een Mc Kinley Morganfgield song, met precies die drive er in. Dan een Slow blues van formaat, How Can I Be Nice To You van onze vriend Crawford zelf uit de beste Chicago traditie dus, met natuurlijk dat bijtende spel van Primer op de gitaar. Wederom een Slow blues om je vingers bij af t elikken/ I´ve Got A Right To Love My Baby, met weer al die ingrediënten er in, en uitstekend spel wederom, en een uitmuntende stemgeluid.
Dan een beetje BB King achtig There Is A Time, maar wel een nummer van onze vriend zelf wederom. Dan Sweet Sixteen, kan je zo Live op het podium brengen, een echt publiek nummers met een rock sound er in, heerlijk dus.
Ja, en dan nog maar eentje Nineteen years Old, de klassieker van waters, maar oh zo goed neer gezet door dit gezelschap.
Kortom niet verder verhalen, maar gewoon kopen deze plaat, what a treassure
Willie Buck is er trouwens nog steeds hoor mensen, en ik hoop dat met het her uitbrengen van de ze cd deze man ons een keertje zal gaan vereren met zijn kunsten op de nederlandse podia, Ik ben er klaar voor. Man wat is dit weer goed/ The Blues Yah, Chicago Blues/ Mijn dank gaat uit naar alle mensen va delmark records, voor het opnieuw onder de aandacht brengen van dit soort vergeten helden

Tracks

01 – She’s All Right
02 – How Can I Be Nice To You
03 – I Live The Life I Love
04 – I’ve Got A Right To Love My Baby
05 – Champagne and Reefer
06 – There’s A Time
07 – Everything’s Gonna Be Alright
08 – Sweet Sixteen
09 – Found My Baby Gone
10 – Nineteen Years Old
11 – I Want You To Love Me
12 – Got My Mojo Workin’
Live tracks
13 – Sugar Sweet
14 – Don’t Go No Further
15 – Checkin’ Up On My Baby
16 – Just To Be With You live
17 – Blues Had A Baby

Internet : www.myspace.com/williebuckofficial


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.