Artiest: Shelley Jones
Titel: Faithfully
Formaat: CD
Label: Hemifran
Release datum: 2008

Shelley Jones - Faithfully (CD)

Deze schoonheid komt uit Canada, en heeft inmiddels hiermee haar derde album afgeleverd. Shelley’s invloeden bevatten een bereik van Jazz, Blues, Folk, Gospel, Singer Songwriter items.

Jazz hoorde deze dame vaak van Sarah Vaughn, Blues van Etta James en ga maar zo door. Toch heeft deze Shelley wel degelijk een eigen stijl in elkaar gezet, en dat maakt haar albums meer dan de moeite waard.

Haar vorige album “Love on Time” werd door de pers goed ontvangen en kreeg veel aandacht op de radiozenders, en met dit album zal dat nog meer zijn mag ik hopen. Dit album straalt toch weer wat anders uit, en de stem van Shelley doet af en toe denken aan onze eigen Carmen Comez, maar ook aan Eva Cassidy en de aparte haaltjes van Ricky Lee Jones. De nummers zijn stuk voor stuk erg goed uitgevoerd, en de inkleuring van het muzikale gedeelte is werkelijk subliem, met daarin een hoofdrol voor gitarist Jack Semple, die prachtige bluesey tintjes weg geeft. De nummers zijn allemaal erg origineel, en zoals gezegd erg gevarieerd dus. Hoogtepunten zijn “Shadows of the past”, “Faithfully” (erg ingetogen songs), “Since the day i lost you” (blues from the top), I’ll be there for you” (jazzy funk).

Deze dame heeft een erg prettige stem en schuwt het ook niet om af en toe eens flink uit te halen. Het album komt wederom uit de Hemifran stal en meer info op haar website natuurlijk (www.shelleytime.com). Geniet ervan!
(frank van engelen)

Tracks:
01 Smooth Kind of Lover
02 Since You Came Along
03 Shadows of the Past
04 I Need a New Song
05 Faithfully
06 Because of You
07 Carnaval Ole
08 Since the Day I Lost You
09 I’ll Be There For You
10 The Pain Is Real

Website Shelley Jones : www.shelleytime.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.