Artiest: Ralston Bowles
Titel: Rally At The Texas Hotel
Formaat: CD
Label: Wildflower
Release datum: 2008

ralston-bowles-rally-at-the-texas-hotel

Ralston, is een Amerikaanse Singer-songwriter, die al een behoorlijk erkenning heeft momenteel, en opereert op het “Wildflower” label wat op is gezet door niemand minder dan Judy Collins (Both Side Now), en dus de klappen van de zweep wel kent dacht ik. De man heeft ook al de nodige Awards in de wacht gesleept wat betref het schrijven van nummers, en dat resulteert nu in zijn tweede album, waarbij hij medewerking krijgt van mensen die weer samen hebben gewerkt met corifeen als Bob Dylan, Lucinda Williams en meer.

We hebben hier te maken met een zanger die nogal wat stijlen met elkaar verbindt in een album: nl. prachtige ballades met een Rocky tintje ala Lou Reed, Chris Isaak maar vooral zichzelf.. Ik hoor soms zelfs een beetje Mick Jagger er in. Het is een album wat een sfeer van de vervlogen tijden op kan roepen, maar tegerlijkertijd gewoon net zo gemakkelijk hartstikke actueel is, en zo weer op de radio kan gedraaid worden, en in het kielzog dan ook maar een paar van zijn voorbeelden toch? Kortom een prettig album wat lekker weg luistert en vooral niet eentonig is.

Tel daarbij de vakkundige begeleiding op van mensen die het vooral geleerd hebben bij grote jongens, die ik al eerder genoemd hebt, en je weet dat dit niet zomaar een album is. “Ramen open- en Keihard draaien”
(frank van engelen)

Tracks:
01. Satelite Sky
02. I saw John Kennedy Today
03. Velvet Elvis
04. I love You
05. Breath You In
06. What Do You Want From Me Now
07. Son Of Mine
08. Begging The Question
09. Madeline
10. Friend Of God

Website Ralston Bowles : www.ralstonbowles.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.