Philip Sayce – “Peace Machine”
Label: Provogue Records
Formaat: CD
Datum release: Juni 2009

philip-sayce_peace-machine

Philip Sayce maakte jaren deel uit van de Jeff Healy Band. Vanaf 2003 is hij echter in de band van Melissa Etheridge gaan spelen waar hij is te horen op de laatste 4 albums. Tussendoor heeft hij tijd gevonden om in 2005 het soloalbum ‘Peace Machine’ in eigen beheer uit te brengen. Ook Bon Jovi zou bewondering hebben voor deze gitarist. Logisch voor wie dit schijfje tot zich neemt. De heer Bon Jovi hoort hier wat echt rocken is.
In de armen gesloten door de talentenjagers van Provogue Records (label van o.a. Joe Bonamassa, Walter Trout) wordt deze release 4 jaar later in Europa uitgebracht met een 4-tal optredens in Nederland als logisch gevolg. Tevens zijn er plannen gemaakt voor een nieuwe release begin 2010.
De opener “One Foot In The Grave” zet gelijk de toon voor de release. Rock is wat te klok slaat. De mix tussen wijlen Jimmy Hendrix en Lenny Kravitz is opvallend. Alleen wel eentje met een stevige bite. De track “Powerful Thing” doet zelfs wel een beetje aan ‘Let Love Rule’ denken. De mensen die wachten op een rustpuntje moeten geduld hebben. Pas bij het nummer “Alchemy” is sprake van een beetje gas terug. De CD sluit af met de 2 schitterende nummers “Peace Machine” en “Arianrhod”. Voor de bluesROCKERS valt Philip Sayce in september en oktober te bewonderen in Duiven (26 sept), Eindhoven, Zoetermeer (2 okt) en Weert (4 okt). Zeker live zien!!
Let There Be Rock en Roll. Yeah!
(Gerrit Harmsen)

Tracks:
01] One Foot In The Grave
02] Save Me From Myself
03] Slip Away
04] Powerful Thing
05] Angels Inside
06] Dream Away
07] Sweet Misery
08] Blood On Your Hands
09] Cinnamon Girl
10] Over My Head
11] Alchemy
12] All I Want
13] Morning Star
14] Peace Machine
15] Arianrhod

[bonustrack]

Website Philip Sayce : www.philipsayce.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.