Andy Poxon Band – Red Roots

Andy Poxon Band – Red Roots

Format: CD / Label: eigen beheer / Release: Juli 2010

Tekst: Gerrit Harmsen

Een nieuw talent aan het front? Als je 16 jaar bent en je eerste opnames hebt gemaakt die allen bestaan uit songs die zelfgeschreven zijn dan heb je wat in de mars.
De redactie werd attent gemaakt op deze opmerkelijke Amerikaanse jongeman die met zijn rooie afro kapsel sowieso een opvallende verschijning is.
Samen met Russ Wasson

[bass] en Mike O’Donnel [drums] vormen ze de Andy Poxon Band.
Van het 3-tal is Andy degene die de lijnen uitzet door de nummers te schrijven, te zingen en de gitaar ter hand te nemen.

Hoewel er wordt geopend met een rock a billy song is dit geen afspiegeling van de rest. Een prima in het gehoor liggende plaat waar het hoofdmenu bestaat uit slowblues waar we subtiele jazzy, en popachtige invloeden in kunnen terughoren. In sommige tracks meen ik een bepaalde gelijkenis te herkennen.
Helaas kraken mijn hersens al 2 weken zonder verder te komen dan dat dit misschien Aynsley Lister? zou moeten zijn. De zang van Andy is voor een 16 jarige, volwassen en plezierig genoeg om naar te luisteren. Daarbij is het opmerkelijk dat Andy in tegenstelling tot zijn generatie genoten voor een ‘easy sound’ is. Geen rockgerichte blues met scheurende gitaren. Dit mogen we rustig een uitzondering noemen tussen het hedendaagse gitaargeweld. Hierdoor zou dit album zo maar eens een groot publiek weten aan te spreken.  In ieder geval een jongeman om de komende jaren in de gaten te houden!

Tracks:
01] Hottest Thing In Town
02] No Love
03] Quitters Never Lose
04] I WantYou So Bad
05] I Need My Girl
06] I’ll Sing The Blues
07] Stop
08] When
09] Raining In
10] Run Of Bad Luck
11] I Hate Being Alone
12] Is There Anything I Can Do
13] C’Mon Pretty Baby

Internet: www.andypoxon.com & www.myspace.com/andypoxon


Ook op Blues Magazine ...