BUGS HENDERSON & The Shuffle Kings
14 maart 2010
Gouden Leeuw, Dongen

BUGS HENDERSON & The Shuffle Kings

Door Eddy Potters

Zondag 14 maart ging ik naar de altijd gezellige Gouden Leeuw in Dongen, vaste locatie van Blues Promotion Dongen die deze keer Bugs Henderson & The Shuffle Kings presenteerde.
Deze Texaanse zanger gitarist is een veelzijdig muzikant die o.a speelde met grootheden als BB King, Eric Clapton en Roy Buchanan. In Dongen speelde hij in een rap tempo het ene na het andere nummer daarbij gesteund door een sterk drummende Cody Norman en de met passie spelende basgitarist Sean Frankhouser. Een mengeling van stijlen zoals Jazzy en Texas blues, funky en nog wat door mij moeilijk te benoemen stijlen. Strak gitaarwerk van deze gitaarkunstenaar en een aantal nummers eindigden op een on-orthodoxe typische Henderson manier.
Sterke nummers als Straight to Hell en Rocket in My Pocket werden in het eerste gedeelte gespeeld en na de pauze op verzoek Ain’t Nobodys Bizness, voorts een bluezy variant van Ticket to Ride en het geweldige nummer Suzi Q en zeker dit laatste nummer vond ik in deze uitvoering wel gaaf.
In de medley die begon met een Shadowsnummer en eindigde met rats kuch & bonen toonde hij heel duidelijk zijn kwaliteit als geweldig gitarist maar ik vond dit te weinig blues en dus voor mij duurde dit net iets te lang…
Als toegift speelden ze Lucille, bekend van Little Richard, een rock ‘n’roll nummer op z’n Henderson’s, niet slecht maar net weer even te weinig blues en daar werd door het publiek duidelijk wel om gevraagd.
Weinigen zullen zijn niveau betwisten, absoluut een goed trio, voor mij over de gehele act gezien te weinig bluesgehalte.
Ik beluisterde toch bij een aantal mensen hetzelfde en er waren er zelfs die het Sha La Lie van Sieneke zongen en afkeurend stelden dat alleen Jan Smit nog ontbrak in de Medley.
1 van z’n grootste fans in Nederland en in Dongen ook van de partij zong alle nummers moeiteloos mee en hij zal het niet helemaal met mijn verslag eens zijn, even goede vrienden!
Overtuig uzelf, dat kan bijvoorbeeld nog op 19 maart in Heerlen (Southern Blues Night), 20 maart a.s. in Tiel waar Bugs Henderson en The Shuffle Kings optreden op An Evening With The Blues en zondags bij Goorblues in Belgie.

BUGS HENDERSON & The Shuffle Kings

Website Bugs Henderson : www.bugshenderson.com


Ook op Blues Magazine ...