SIMPLY RED, PORCUPINE TREE, ZUCCHERO EN NOG VEEL MEER NAAR BOSPOP 2023. DE VOLLEDIGE BOSPOP 2023 LINE-UP

De eerste tweeëntwintig namen voor Bospop 2023 zijn een feit. Dit jaar kent Bospop weer drie festivaldagen met een volledig programma op meerdere podia. De headliners van Bospop 2023 zijn niemand minder dan Simply Red, Porcupine Tree en Zucchero. Daarnaast nemen ook Rag’n’Bone Man, +LIVE+, Nile Rodgers & Chic en Joe Bonamassa plaats op het podium in Weert. De 41ste editie van het festival vindt plaats op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli 2023 op Evenemententerrein A2 Weert Noord. De kaartverkoop start zaterdag 10 december om 10.00 uur via www.bospop.nl en www.ticketmaster.nl.

Bospop 2023

Sinds de oprichting in 1985 is de Britse soul- en popband Simply Red uitgegroeid tot één van de meest succesvolle live acts uit het Verenigd Koninkrijk. Geen wonder ook, want de band tourt al tientallen jaren de wereld rond met talloze hits als ‘Holding Back The Years’, ‘If You Don’t Know Me By Now’, ‘Fairground’ en ‘Sunrise’. In 2019 kwam hun nieuwste studioalbum uit: ‘Blue Eyed Soul’. “I’m looking forward to playing it live because it’s real”, zei frontman Mick Hucknall hier destijds over. Wij kunnen niet wachten om de band te verwelkomen op Bospop!

Liefhebbers van progrock kunnen hun harten collectief ophalen: Porcupine Tree is back in action! Het gerenommeerde trio Steven Wilson, Richard Barbieri en Gavin Harrison stak na een pauze van 11 jaar weer de koppen bij elkaar, met een geweldig album als resultaat: ‘Closure/Continuation’. De bombastische gitaar- en toetsenpartijen, indringende gitaarsolo’s en fraaie meerstemmige zang in combinatie met psychedelische rock, ambient soundscapes, experimentele pop en een geheel eigen voortstuwend metal geluid benadrukken nog maar eens dat Porcupine Tree gelukkig nog steeds veel te vertellen heeft.

Zanger en gitarist Zucchero is hét symbool voor de Italiaanse rock. Deze levende legende bracht in zijn inmiddels ruim 50-jarige carrière talloze hits voort, waaronder ‘Senza Una Donna’, ‘Baila Morena’ en ‘Il Volo’, en werkte samen met grote artiesten als Andrea Bocelli, Sinéad O’Connor, Paul Young en Sting. Engels of Italiaans, ballade of uptempo: Zucchero is van vele markten thuis en steelt hiermee de harten van rock- en bluesliefhebbers van over de hele wereld.

Tot nu toe bevestigd:
Vrijdag 7 juli:
Simply Red, Rag’n’Bone Man, The Analogues, Clouseau, Young Gun Silver Fox, BZB, Aynsley Lister

Zaterdag 8 juli:
Porcupine Tree, +Live+, Nile Rodgers & Chic, Rowwen Hèze, The White Buffalo, Stahlzeit, ISE

Zondag 9 juli:
Zucchero, Joe Bonamassa, DI-RECT, Son Mieux, Southside Johnny & The Asbury Jukes, The Bosshoss, King King, Leif de Leeuw Band, Boaz

Op Bospop treden tientallen internationale artiesten op, verdeeld over meerdere podia: het hoofd- en een tentpodium. Daarnaast is er een derde podium met een apart programma, check onze website voor die line-up. Er is daarnaast een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de overnachtingsmogelijkheden.

Stichting Bospop en MOJO presenteren

BOSPOP 2023
Vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli 2023| Evenemententerrein A2 Weert Noord
Dagkaarten: € 87,50 (excl. €5 servicekosten)
Weekendkaarten (vrij, za, zo): €197,50 (excl. €5 servicekosten)
Bospop wordt mede mogelijk gemaakt door Radio Veronica.
Meer info over Bospop vind je op: www.bospop.nl. De kaartverkoop start zaterdag 10 december om 10:00 uur via: www.bospop.nl en www.ticketmaster.nl.

Foto Rag 'N' Bone Man
Rag 'N' Bone Man // Fotografie Marco van Rooijen

Joe Bonamassa // Photography Marco van Rooijen
Joe Bonamassa // Fotografie Marco van Rooijen


Ook op Blues Magazine ...