Foto Blueskrant editie 17 – Mei 2019 is van de persen gerold!

Blueskrant editie 17 – mei 2019

Op 1 april jl. rolde de 17e editie van De Blueskrant van de pers. In 2015 startte Ingrid Bosch en Marijn Ooijman deze prestigieuze krant die uit kwam in een oplage van 15.000 kranten en met 24 pagina’s. Ze interviewden de afgelopen 4 jaar persoonlijk vele nationale en internationale artiesten en wisten vele podia en festivals aan zich te binden.

Editie 17
De Blueskrant is haar 5e jaar ingegaan en komt nu met een extra dikke editie met maar liefst 76 pagina’s blues-, roots-, Americana-, rock-, country-, jazz-, festivalinfo en concertagenda’s. Uiteraard is de mei t/m juli editie ook weer voorzien van een festivalbijlage van het grootste gratis blues en roots festival van Europa Ribs & Blues Festival in Raalte dat dit jaar alle drie de dagen gratis toegankelijk is op 8, 9 en 10 juni. Uiteraard is er ook ruim aandacht voor het Holland International Blues Festival d.m.v. interviews met Lynyrd Skynyrd en Danielle Nicole en de timetable van het festival dat op 14 en 15 juni in Grolloo plaatsvindt. Flavium, Julian Sas en Leo Blokhuis zijn de Nederlandse interviews in editie 17 van De Blueskrant. Daarnaast zijn de stijlen country, Americana en Jazz ook vertegenwoordigd door resp: Dale Watson, Jason Ringenberg en George Benson. De intrigerende ‘artist with an attitude’ Hulbert Waldroup vertelt zijn indrukwekkende verhaal en onze zuiderbuur Ruben Block heeft een geniaal idee.

Rock
Deze editie van De Blueskrant heeft een behoorlijk rockgehalte. Aan die liefde voor muziek blijkt toch altijd weer die oeroude overgrootvader genaamd ‘blues’ te liggen, ook voor de stoerste rocker. Zo vertelt Dregen van de Backyard Babies over het donkere koude en zware leven in Zweden en de hang naar Amerikaanse rock in Scandinavië. Frank Hannon van Tesla houdt van de jambands zoals The Allman Brothers en gitaarshredder Yngwie Malmsteen heeft een heel eigen kijk op blues. Zonder Paul Butterfield zou de schurk, koning en kindervriend Alice Cooper nooit op onze voorpagina beland zijn.

Natuurlijk is er in die 76 pagina tellende Blueskrant nog veel meer te lezen, dus pik De Blueskrant gratis op bij het dichtstbijzijnde podium of je lokale platenwinkel, of neem een abonnement via www.deblueskrant.nl

Veel leesplezier.
Namens De Blueskrant


Ook op Blues Magazine ...