Jubileumeditie Dé Blueskrant

Jubileumeditie Dé Blueskrant

Een kleine mijlpaal voor de Blueskrant. Editie 25 is van de pers gerold en daar zijn we trots op.
Al 25 edities lang maken we sinds 2015 een krant met alleen maar de mooie dingen van het leven, want mooie dingen hebben we nodig. Nu meer dan ooit.
Muziek, kunst, cultuur, mooie woorden, passie, liefde, aandacht en tijd zijn in al die edities de basis-ingrediënten van Dé Blueskrant geweest.
Het is de samenhang der dingen, wat ons met elkaar verbindt, of zoals Inez Weski het noemde, de derde dimensie die nauw verband houdt met het vermogen te overstijgen.
Want zonder dat vermogen blijft er niets anders over dan een platte, tweedimensionale wereld, zonder kraak of smaak, voornamelijk gericht op eigenbelang en consumeren.
En nu de wereld in brand lijkt te staan en het eind daarvan nog niet in zicht is viert in de muziek de gospel hoogtij.

Liefde en verwondering

We willen goed nieuws en dat schreeuwen we uit: de wens om liefde en compassie voor elkaar en voor de wereld.
Iedereen in deze krant is zich bewust van de noodzaak daarvan zoals in het verhaal van Curse of Lono frontman Felix Bechtolsheimer.
De artsen in het ziekenhuis checken Felix in als patiënt om zo de Coronavoorschriften te omzeilen zodat Felix de laatste uren met zijn stervende vader door kan brengen.
Kortom, wees lief en zorg goed voor elkaar en voor jezelf, dat maakt alles al een heel stuk mooier.
We hopen dat deze editie je daar een klein beetje bij kan helpen en dat de verhalen van oude rotten Robben Ford, Malford Milligan, Peter Frampton en Jan Akkerman tot de verbeelding spreken.
Of dat je dankzij de jonge Sem Donkers de wereld weer even met de verwondering van een veertienjarige kunt bekijken.
Ook Kat Riggins schreeuwt het uit in deze editie, de mannen van Blackberry Smoke blijven kinderen die spelen in de zandbak en bij de Starlite Campbell Band regeert de liefde.
Zo valt er nog veel meer te lezen en naast al deze mooie verhalen vind je ook weer heel veel lees- en luistertips in deze editie en, speciaal voor deze 25e editie, een gastcolumn van Nico Dijkshoorn.

www.deblueskrant.nl / www.bluesstore.nl

de blueskrant


Ook op Blues Magazine ...