Blues Peer 2024
17, 18 en 19 mei 2024
Peer (B)

Na een uitverkochte editie in 2023, met meer dan 15.000 muziekliefhebbers, wordt het feest opnieuw opgezet rond de Deusterkapel in Peer. Het recept blijft ongewijzigd: een vrijdags volksfeest, gevolgd door een tweedaagse line-up die bol staat van de beste internationale en lokale blues- en rootsmuziek. Onbekende diamanten en buitenkansjes te ontdekken: dat is waar Blues Peer wederom voor staat.

Blues Peer 2024 (poster)

Blues Peer 2024 Line-up

Eerder al aangekondigd zijn:

Paul Carrack – Huey Morgan-The Fun Lovin’ Criminal
Black Box Revelation – Fischer-Z – Admiral Freebee
Nikki Hill – Robert Finley
The Seatsniffers – Popa Chubby – BLUAI
Kitty Liv – Neal Francis – D.K. Harrell
Bywater Call – Scott H. Biram – William the Conqueror
Jax Hollow …

Blues Peer line-up van 2024 slibt dicht, en hoe!
De affiche voor zaterdag en zondag is bij deze compleet met de volgende namen:

Trixie Whitley (BE)

wereldbrede multi-instrumentaliste, dochter van de betreurde Chris, protégé van Daniël Lanois (Black Dub). Een creatieve ziel tot en met, met MIA’s voor beste artieste op zak en al.

Jett Rebel (NL)

Jelte heeft werkelijk alles in huis, op een ongebreideld artistiek spectrum. Funk, roots, prog-rock, you name it… Hij schrijft hits als ‘Tonight’ of ‘Louise’ helemaal zelf. In Peer met band.

Boogie Beasts (BE)

Blues in België leeft! Met een mix van John Lee Hooker, Little Walter en The Black Keys kan er gewoon niks mis gaan. Hun CD-release vieren ze gewoon bij ons in Peer op de vrijdagavond!

Eddie 9V (USA)

deze southern soulknaap uit Georgia gaat er een lap op geven onze vrijdagavond. Haal de dansbeentjes maar boven.

The Cinelli Brothers (UK/IT)

Italiaanse Londenaars, met de mondharmonica in de hand geboren. Nu alweer 5 nominaties voor de UK Blues Awards op zak, tussen de grote jongens!

Mr. Paul & The Lowriders (BE)

De GVR van de Belgische rock kan niet ontbreken. Behoeft geen intro, met een topband van klassemuzikanten on stage in Peer. Hun plaat is de moeite!

Big Dave & The Dutchmen (BE/NL)

Big Dave kent zijn weg in Peer, en brengt een stuk of drie noorderbuurse bluesdudes mee. Ken je klassiekers.

Steven Troch & Shakedown Tim (BE)

veeeeeel te lang geleden dat we deze twee bluesmakkers op ons podium zagen. Hoog tijd dus, om ze er voor de gelegenheid samen op neer te poten. Harps up!

Thomas Frank Hopper (BE)

blank en Brugs aan de buitenkant, zwart en Afrikaans vanbinnen en gezegend met een collectie gitaren van de allergrootste klasse. Steengoeie bluesrock om te omarmen.

Check de line-up voor Blues Peer 2024.

Peerse Feesten

Bart Peeters & de Ideale Mannen, ISE, Mooneye, Boogie Beasts, Eddie 9V en afterparty High Voltage by WILLY op gratis volksfeest

Op de gratis vrijdagavond begint het toch stilaan wel een traditie te worden om naast de Blues in de Mississippi Club ook in de tent Peerse Feesten een waar volksfeest te bouwen!.

Belofte maakt schuld: een legendarische volkse topper komt naar Peer op vrijdagavond 17 mei: gegarandeerd dik feest in Peer met Bart Peeters & de Ideale Mannen!

De 18-jarige Breese winnares van De Nieuwe Lichting ‘24 ISE opent de tent met haar indrukwekkende strot en dito gitaarspel.

De meesterlijke songs van Mooneye (a.k.a. de Vlaamse Fleet Foxes meets Neil Young) brengen de tent ongetwijfeld in vervoering.

De afterparty wordt wederom verzorgd door een stomende DJ-set ‘High Voltage by WILLY’

Uiteraard ook op de Peerse Feesten lekkere oerblues in de Mississippi Club tent met Boogie Beasts en Eddie 9V.

Vorig jaar zat de wei op vrijdagavond nokvol. Met een combiticket voor Blues Peer ben je er gegarandeerd bij.

See you at Blues Peer 2024!


Ook op Blues Magazine ...