Blues aan Zee Festival
zaterdag 11 november 2023
Noviteit, Monster

Blues aan Zee Festival 2023 (poster)

Blues aan Zee festival met bewezen kwaliteit uit binnen en buitenland.
Maar liefst vijf blues gerelateerde optredens in twee bijzondere zalen van de Monsterse Noviteit.

In de akoestische Chapel, met zitplaatsen, een optreden van Barn en Belle en daar na Robbert Duijf en zoon. Beide duo’s zijn winnaars van the Dutch blues Challenge. Barn & Belle in 2022 en Robbert Duijf dit jaar nog. Voor Robbert was dat de tweede keer, in 2019 ging deze sympathieke Limburgse zanger/gitarist met deze prijs als solist naar huis.

De grote zaal of tuinzaal is, ook dit jaar, omgedoopt als “Main Stage”. Dat mag ook wel met internationale en bijzondere artiesten aan boord. De Spaanse zangeres/gitariste Susan Santos onderbreekt haar tour door Engeland om deze avond bij ons te zijn. Ook de Engelse gitarist zanger Krissy Matthews onderbreekt hiervoor zijn tour door Duitsland om dezelfde reden. De opener op de “Main Stage” is de band Little Hat. Speciale aandacht voor onze vriend Little Hat gitarist Willem van Dullemen, de “oude rot” in het vak. Hij is onlangs, zeer terecht, opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame! Klein detail, Little Hat was, als band, winnaar van de Dutch Blues Challenge 2022. Tijdens Waterpop heeft de Westlandse liefhebber de band van afstand kunnen zien, op 11 november komen ze naar je toe in de Noviteit.

Susan Santos (E)
Deze Spaanse gitariste en zangeres was eerder bij ons. In 2017 bracht ze de kelderzaal in extase met haar show. Daar heeft ze heel wat fans van overgehouden. Misschien wel haar grootste fan in Nederland is onze chauffeur van de Barre Blues Bus Marko. Hij haalt haar op van Schiphol, met haar band, en verzorgt verder het nodige transport. Hij doet dat vriendelijk en ook milieuvriendelijk met de elektrische bus. Dank je wel Marko Vlaardingerbroek en dank je wel HTM.

Krissy Matthews (G.B.)
De scouts van Blues aan Zee hebben Krissy gespot tijden zijn optreden op Ribs & Blues in Raalte. Onder de indruk van zijn relaxte vakmanschap en met humor doorspekte show. “Deze formatie willen we hebben in Monster” en hij komt heel graag.

Zaterdag 11 november het Blues aan Zee festival in de Noviteit aan de Kloosterlaan 33 2681 LD in Monster. De zaal gaat open om 19.30 u. en het eerste optreden start om 20.00 u. en het feest gaat door tot 1.00 u. Tickets zijn slechts € 20,- en zonder extra kosten te scoren via www.bluesaanzee.nl/#Agenda.
Tickets aan de zaal voor dezelfde prijs de avond zelf is mogelijk maar om te voorkomen dat u er niet meer bij kan is online bestellen aanbevolen.
Waarom zo’n lage ticket prijs? Blues aan Zee is een non-profit stichting gerund door vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken. Maar ook de steun van sponsors helpt dit festival laagdrempelig te houden.

Meer over Blues aan Zee op de website www.bluesaanzee.nl

Blues aan Zee festival programma

19.30 u. zaal open

20.00 u. Little Hat: Main Stage.

20.30 u. Barn & Belle: The Chapel

21.40 u. Susan Santos: Main Stage.

22.30 u. Robbert Duijf & zoon: The Chapel

23.30 u. Krissy Matthews: Main Stage.

1.00 u. einde van het feest.


Ook op Blues Magazine ...