Backstage Backyard Blues 3e editie zondag 26 april 16.00 uur

Leif de Leeuw met Sem Jansen in de Dongevallei

Heyhoef-Backstage concerten vallen stil tot minimaal juni. Daarom deze zonnige pleister op de wonde, een beetje troost, vreugde en compensatie voor alle muziekliefhebbers, vaste bezoekers, cultuursnuivers, overbelast zorgpersoneel, voor muzikanten en iedereen die het maar horen en zien wil.

Reeds twee succesvolle edities heeft Heyhoef-Backstage achter de rug in deze Coronaperiode met ‘Backstage Backyard Blues in de Dongevallei’. Het kleinschalige, subtiele en ecologische alternatief voor de uitgevallen concerten bij het ‘POP-UP’ muziekpodium van de Reeshof blijkt een schot in de roos. De kijkdichtheid is erg goed en er wordt gul gedoneerd door liefhebbers en fans. Mede dankzij de voortreffelijke beeld en geluidskwaliteit die geleverd wordt door cameraman Corne Biekens. Met dit concept kan met muzikanten die hun inkomsten zien stil vallen door de Coronacrises een hart onder de riem steken en wordt er toch voldaan aan cultureel en muzikaal aanbod in dit concertloze tijdperk.

Deze volgende keer, zondag 26 april, staan de twee zeer bekende muzikanten op de ’Backstage Veranda’. Niemand minder dan Leif de Leeuw en Sem Jansen, de drijvende krachten van de Leif de Leeuwband zullen dan als duo een optreden verzorgen in de Dongevallei. Leif en Sem waren al twee keer te gast bij Heyhoef-Backstage in april 2016 en november 2018. Deze twee kennen het repertoire van The Allman Brothers op hun duimpje en hebben inmiddels 4 eigen albums uitgebracht met de Leif de Leeuwband. Leif de Leeuw heeft diverse nationale en internationale awards in zijn broekzak zitten als toonaangevend blues- en rock gitarist. In deze Coronaperiode stond aanvankelijk een uitgebreide tour op het programma maar is nu dus komen te vervallen. Vandaar dat het verzoek om mee te doen met deze ‘Backstage Backyard Blues’ zeer welkom werd ontvangen.

Zondag 26 april zijn Leif en Sem vanaf 16.00 uur te bewonderen in de ‘Backyard-Blues’ uitzending in de Dongevallei tussen de Schotse Hooglanders via de website van Heyhoef-Backstage. Kijken is gratis en doneren is vrijblijvend via www.heyhoef-backstage.nl . Ook via deze website zijn de reeds eerder opgenomen 2 edities nog terug te kijken via Hey-TV.


Ook op Blues Magazine ...