Artiest: Aretha Franklin
Titel: This Christmas Aretha
Formaat: CD
Label: Warner
Release datum: november 2008

Aretha Franklin - This Christmas Aretha (CD)

The Queen is back van nooit weg geweest, en joh wat ben ik daar weer blij om. Aretha heeft na een lange tijd van het pad vrijmaken voor veelbelovend talent eindelijk weer zelf een schijf in elkaar gezet.Ik denk dat het heel moeilijk is geweest om te beslissen om ze zich nog een keer hier aan zou wagen. Man ben ik even blij, want het is weer Aretha op en top als je het mij vraagt.

Het album had ook niet op een beter tijdstip kunnen komen, want de donkere dagen zijn in aantocht, dus vandaar een kerstalbum.

Een kerstalbum ja, maar niet zomaar eentje hoor, precies volgens “Franklin receptuur”, en dat houd in karakterestieke bewerkingen van zeer bekende kerstnummers, maar veel meer dan dat, want het swing ook nog eens als een trein en het gospel-gehalte is natuurlijk hoog, en zo hoort het ook.

Aretha laat iedereen weer eens zien hoe het nu allemaal moet, en stelt zich weer onaantastbaar op de eerste plek van de regionen van dit genre. Het is werkelijk onbegrijpelijk wat een power deze dame nog bezit, hoewel ze zich een keer lijkt te vertillen aan een nummer, maar dat kan ook aan het vreemde arragement liggen mischien. Feit is wel, dat dit album een must is voor iedereen die haar lief is en net als het kestalbum van BB King niet mag ontbreken in welke verzameling dan ook. Prachtige klanken, en erg mooi ingevuld door de back-up band.

Ik eindig dan ook ook met de woorden-“zak weg in een grote stoel en laat deze kanjer jouw feestdagen bekoren”, en succes is verzekerd, Aretha, your the greatest-Frank van engelen PARELTJES ZIJN: angels we have heard on high, this christmas,the lord will make a way, een hemeltergende Silent night.
(frank van engelen)

Tracks:
01. Angels We Have Heard On High
02. The Christmas
03. My Grown-up Christmas List
04. The Lord Will Make A Way
05. Silent Night
06. Ave Maria
07. Christmas Ain’t Christmas

[Without The One You Love] 08. 14 Angels
09. One Night With The King
10. Hark! The Herald Angels Sing
11. ‘Twas The Night Before Christmas


Behind the scenes at Legacy Recording Studio in New York City as legendary Queen of Soul, Aretha Franklin, records her first-ever Christmas album “This Christmas Aretha”


Ook op Blues Magazine ...