Foto Album review: The Smoke Wagon Blues Band - Julia Brown (EP)

Format: Digital
Label eigen beheer
Release 6 dec 2023

Tekst Jos Verhagen

Als je zo in de week tal van album binnen krijgt dan is het schrijven van een review van een EP-tje soms wel lekker. Kort drie nummers van een bevinding voorzien, daar heb je sneller zin in dan in een album met 15 liedjes die dik anderhalf uur duurt.

The Smoke Wagon Blues Band is een Canadese band van echte bluestroubadours, al meer dan twintig jaar treden zij op de festivalpodia. De laatste drie albums van The Smoke Wagon Blues Band wisten de top van de roots- en blues-hitlijsten te bereiken en leverde de band vier bluesawards in de VS en twee Maple Blues-awards in Canada op.

De EP bevat drie tracks Julia Brown, de titeltrack, Onward through the Fog een eerbetoon de Canadese blues DJ Patrick Monaghan en Long Legged Turtle wat frontman Corey Lueck schreef voor zijn 4 jarige dochtertje.

Julia Brown: Een heerlijk schimmige Louisiana swamp song over de mysterieuze legende van de voodoo-priesteres ‘Julia Brown’. De huilende mondharmonica en aangevuld met fijne blazers, op een gedreven drumritme doet je raden waar het heen moet met Julia Brown. Een goed uitgewerkt nummer en een waardige opvolger van hun succesnummer Ballad of Albert Johnson.

Onward through the Fog: Die huilende mondharmonica opent deze blues roots song ter herinnering aan de de bekende Blues DJ Patrick Monahan, die aan het eind van het nummer ook even te horen is. In de zang van Corey hoor je de pijn over het verlies van een vriend, de mist in je hoofd na het verlies wegzingend in dit intrigerend nummer.

Long Legged Turtle: Dit nummer is een lekker vrolijk kinderliedje op een lekker hoempa beatje, frisse mondharmonica, en alles bij elkaar genomen een lekker niemendalletje.

Een fijne kennismaking met deze onbekende Canadese Blues/roots band.

Julia Brown

 
Tracklistings and credits
Julia Brown (Lueck, Colavecchia, Stubbs, Lukacs, Beacock) 4:13
Vocals, Harmonica: Corey Lueck
Guitar: Mike Stubbs
Guitar: Steve Sherman
Piano/Organ: Peter Beacock
Saxophones : Gordon Aeichele
Bass Guitar : Jason Colavecchia
Drums: Tibor Lukacs
Onward through the Fog (Lueck, Stubbs) 3:14
Vocals, Harmonica, Corey Lueck
Dobro Guitar, Mike Stubbs
Celtic Drum, Steve Sherman
Long Legged Turtle (Corey Lueck, Maddison Lueck, Steve Sherman) 3:40
Vocals, Harmonica: Corey Lueck
Guitar, Bass, Percussion: Steve Sherma

Foto Album review: The Smoke Wagon Blues Band - Julia Brown (EP)


Ook op Blues Magazine ...