Foto Album release: Robin Trower - Joyful sky

27 oktober is de release van het nieuwe album van Robin Trower, Joyful sky. Op dit album bundelt Robin de krachten met Sari Schorr, dat wordt uitgebracht via de Provogue/Mascot Label Group.

Om deze aankondiging te vieren, is er een songtekstvideo voor de eerste single “Burn” uitgebracht, die fans een voorproefje geeft van wat er gaat komen. Altijd ontvankelijk voor zangers die zijn emotionele gitaaraanslag kunnen verheffen, hoorde de 78-jarige Trower een kwaliteit in de rokerige kracht van de veelgeprezen New Yorker Sari Schorr die hem deed verlangen om zijn songcraft om haar heen af ​​te breken en opnieuw op te bouwen.

Robin Trower ft. Sari Schorr - Burn (Official Lyric Video)

 
“Ik heb in de loop der jaren met een aantal geweldige vocalisten gewerkt, maar Sari is dynamiet, gewoon een absolute knock-out”, zegt Trower. “Voor dit album haalde ik alles uit de kast, het zorgde ervoor dat ik in verschillende toonsoorten en liedjes voor haar stem arrangeerde. Ik ging deze keer meer de R&B-route in, omdat ik wist dat ze daarmee geweldig zou klinken. Maar de blues ondersteunt nog steeds alles wat ik doe – en er zijn zeker elementen uit mijn jaren ’70-albums in dit nieuwe album.

De beste albums in de discografie van Trower zijn verplichte luisterbeurten geworden voor elke rock-‘n-roll-student. Joyful sky wordt een hoogtepunt die wordt toegevoegd aan dit canon. “Burn gaat over iemand die zijn partner probeert te kalmeren”, zegt hij over de smeulende opener, die de stuwende en zwak Bond-achtige groove van I’ll Be Moving On bevat. “Die groove zit in mijn hart”, zegt de gitarist. “Het is soulvol, heeft een sfeer.”

Foto Album release: Robin Trower - Joyful sky

Socials:
Website: https://www.robintrower.com/
Facebook: https://www.facebook.com/RobinTrower/
Instagram: https://www.instagram.com/robintroweruk/
YouTube: https://www.youtube.com/@robintrowerofficial/featured
YouTube: https://www.youtube.com/@Sarischorr/featured


Ook op Blues Magazine ...