Foto Album recensie: Stefan Hauk - Homecoming- Live at the Gov

Format: CD, digital
Label: Eigen beheer
Release: 8 december 2023

Tekst: Aad Sneep

Toen ik onlangs op YouTube Stefan Hauk tegen kwam, ging er bij mij geen belletje rinkelen. Hij is dan zonder twijfel het best bewaarde geheim van Australië. Geboren in Adelaide kreeg deze 28jarige gitarist/zanger/componist op 4 jarige leeftijd zijn eerste gitaar en stond hij op zijn 11e al op de bühne te spelen.

Hij stond al in het voorprogramma van oa Orianthi, Kirk Fletcher, Eric Steckel en Lachey Doley. Hijzelf noemt Eric Gales, Jimi Hendrix en BB King als sommige van zijn zijn voorbeelden.

Hij bracht in 2017 zijn debuutalbum ‘Long Road’ uit gevolgd door zijn 2e cd in 2023 ‘Heavy Handed’ (twee lekkere albums) , waarna hij op tournee ging door Australië. Zijn beide albums zijn een mix van voornamelijk rock en blues nummers. De tour eindigde in datzelfde jaar in The Gov in Adelaide en dat optreden werd opgenomen en gefilmd.

De show werd uitgebracht in december 2023 op cd getiteld ‘Homecoming- Live at the Gov’ en als Youtube video die ook te zien is op zijn eigen website www.stefanhauk.com. Het is een aangename kennismaking geworden met dit snarenwonder met een prettige stem die het gehele optreden zittend afwerkt.

Alle zeven nummers van zijn 2e cd staan op deze live dubbel cd alsmede zeven heerlijke covers (Robin Trower , SRV , Elmore James , Billy Cobham , Jimi Hendrix en 2 x ZZ Top) Het meest in het oog vallend is toch wel ‘Stratus’ van Billy Cobham waarin ieder bandlid kan excelleren. Als je van heerlijk gitaarwerk houd , moet je deze zeker niet links laten liggen.

Helaas is hij nog niet te zien geweest in Europa en zal dat helaas nog wel even op zich laten wachten, daar er nog geen plannen voor zijn.
Voorlopig moeten we het dus doen met deze uitstekende cd/Youtube film, maar die is zeker de moeite waard.

Stefan Hauk - Homecoming - Live At The Gov (Full Concert)

De live band :
Stefan Hauk – Guitar/Vocals
Paul White – Organ
Damien Steele Scott – bass
Danny Leo – Drums
Zkye Compson-Harris – Vocal on The Sky Is Crying

Tracklist:
1. Waitin’ for the bus (ZZ Top) (3.38)
2. Jesus left Chicago (ZZ Top) (5.00)
3. The doctor (4.48)
4. Soul’s on fire (6.54)
5. Gold (3.44)
6. Bridge of sighs (Robin Trower) (8.08)
7. Empty arms (SRV) (7.06)
8. Comes to pass (5.41)
9. The sky is crying (Elmore James) (11.50)
10. How we get through (7.41)
11. All i have (5.32)
12. Truth (4.08)
13. Stratus (Billy Cobham) (15.05)
14. Little wing (Jimi Hendrix) (10.06)


Ook op Blues Magazine ...