Foto Album recensie: Marcela De Campos - Dimmed lights

Format: CD, Digital
Label: Eigen beheer
Release: 31 mei 2024

Tekst: Aad Sneep

Na de release van haar debuut EP in 2016 heeft MARCELA DE CAMPOS op 31 mei nu een eerste volwaardige cd getiteld DIMMED LIGHTS uitgebracht. Het is een duidelijk gitaar georiënteerd album dat grotendeels uit nummers van oude Chicago blues muzikanten bestaat en die zij in heerlijke bluesrock versies geheel tot hun recht laat komen.

Deze in Brazilië geboren gitariste en thans woonachtig in New York is qua gitaarspel beïnvloed door grootheden als Albert King , Eric Gales , SRV , Clapton en Bonamassa. Ze geeft ook masterclasses en heeft samengespeeld met Govan Guthrie en Philip Bynoe die de bassist is van Steve Vai.

De cd bevat zes bluesklassiekers en twee eigen nummers en opent met de mid-tempo blues SPOONFUL van Howlin’Wolf waarin ze meteen laat horen wat een fantastische gitariste ze is. Dan volgen BLUES WITH A FEELING van mondharmonica grootheid Little Walter en NOBODY KNOWS WHEN YOU’RE DOWN AND OUT (Jimmy Cox) met een heerlijk lopende solo. Ook valt de goede en prettige stem van Melissa Raye op die de vocalen op het gehele album voor haar rekening neemt.

DIMMED LIGHTS vertelt over haar vertrek naar de USA om daar haar muziekdroom te gaan willen verwezenlijken (let op de korte puntige solo) , LITTLE BY LITTLE (Junior Wells) geeft ze een geweldige boost door haar gitaarspel en WALKIN’ is weer van haar eigen hand en is geheel instrumentaal met een opvallende rol van toetsenist Jason Laney die over de hele cd de keys lekker invult. IT’S MY OWN FAULT (John Lee Hooker) is een rustpuntje met een lekker meedeinend orgeltje , prima vocalen en wederom fel en puntig gitaarwerk met melodieuze solo. De afsluiter HERE MY TRAIN A COMIN’ van Hendrix is een zeer geslaagde uitvoering waarin je goed hoort wat een getalenteerd gitariste ze is. Ook nog een pluim voor Dave Previ op drums en Trevor Brown op basgitaar die alles degelijk ondersteunen en de boel goed bij elkaar houden.

Kortom een album dat lekker in het gehoor ligt , vol staat met fantastische solo’s en zeker naar meer smaakt. Een aanrader voor iedere rechtgeaarde blues liefhebber. Hopelijk komt ze snel eens naar Nederland om haar kunsten te vertonen. De officiële cd presentatie vindt op 7 juli as. plaats in de Mercury Lounge in New York.

Het album is te verkrijgen via Apple Music en Spotify (download) maar wil je de cd echt in je handen hebben stuur dan een e-mail naar [email protected] en dan krijg je na betaling het album met een gesigneerde foto toegestuurd.

Marcela de Campos⭐Dammed lights⭐ Dimmed Lights⭐ ((*2024*))

Tracklist:
1. Spoonful (5.13)
2. Blues with a feeling (4.59)
3. Nobody knows when you’re down and out (4.50)
4. Dimmed lights (3.38)
5. Little by little (4.33)
6. Walkin’ (4.33)
7. It’s my own fault (6.30)
8. Hear my train a comin’ (6.29)

Socials:
Website: https://marceladecampos.com/
Facebook: https://www.facebook.com/themarceladecampos
Instagram: https://www.instagram.com/themarceladecampos
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCpcXwXAlAporBE0R9k2M4tw


Ook op Blues Magazine ...