Foto Album recensie: Lower Case Blues - Take it for a ride

Format: Digital
Label: eigen beheer
Release: 9 mei 2024

Tekst: Aad sneep

Wat zijn er soms van die onopgemerkte pareltjes in de bluesrock en dan heb ik het over de in 2003 opgerichte en uit de staat Delaware van de USA afkomstige band LOWER CASE BLUES. Ik kwam dit power trio op het spoor door hun uitstekende live cd “Live at Dogfish Head” en nu is er dan het nieuwe album getiteld TAKE IT FOR A RIDE. De band bestaat uit de twee vaste groepsleden Jake Banaszak (guitar) en B.J. Muntz (bass/vocals). Ze spelen met een wisselende drum bezetting maar voornamelijk is dat Paul Weik.

Dit nieuwe album staat vol met 10 eigen geschreven top bluesrock nummers waarin de hoofdrol is weggelegd voor die fantastische gitarist (hij speelt op een Fender Strat) die strooit met heerlijke solo’s. Deze Jake begon op zijn 12e met gitaar spelen en via zijn gitaarleraar ontdekte hij de blues in de jaren ’90. Met zijn vader bezocht hij op z’n 15e een bluesclub waar op dat moment Larry Garner optrad , raakte bevriend met ‘m en sindsdien is het blues wat de klok slaat. Als voorbeelden noemt hij SRV , Clapton , Buddy Guy , Hendrix , Robin Trower , Kenny Wayne Shepherd en Roy Buchanan.

De cd kent geen zwak nummer en de strakke ritme sectie , prima zang en natuurlijk die gitarist houden je de gehele speelduur gekluisterd aan je stereo installatie. Luister eens naar ‘Take it for a ride’ , Çouldn’t get to sleep’ , ‘Blues no more’(Walter Trout achtige solo) , het lome ‘Move on’ en het funky achtige ‘Peace of mind’ en ‘Be there soon’.

Voor iedere liefhebber van lekkere gitaar blues is dit een absolute aanrader.

Couldn't Get to Sleep

Tracklist :
1. Wichoo (5.42)
2. Take it for a ride (5.03)
3. Pocket change (5.57)
4. Midnight in the afternoon (5.58)
5. Couldn’t get to sleep (4.47)
6. Blues no more (5.53)
7. Peace of mind (4.380
8. Move on (5.34)
9. Be there soon (4.43)
10. At a distance (4.40)


Ook op Blues Magazine ...