Foto Album recensie: Connolly Hayes Band – Remember Me

Format: CD – Digital
Label: eigen beheer
Release date: June 17, 2024

Tekst: Louis Lena

Het debuut album van Connolly Hayes. Een introductie. Frankie Connolly is in Engeland al enige tijd als bluesgitarist/zanger aan de weg aan het timmeren. Hij trad op met zijn eigen Frankie Connolly Band. Zangeres Jess Hayes uit Londen kreeg de blues met de paplepel ingegoten. Haar ouders hadden een eigen band, Jess ging vaak mee naar optredens en had al snel in de gaten dat zangeres worden haar toekomst was. Drie jaar geleden bracht ze al eens een E.P uit.

Vorig jaar besloten Connolly en Hayes samen verder te gaan met een band die ze aanvulden met bekenden, afkomstig uit hun eerdere avonturen. Als tweede gitarist werd Richard Clarke aangetrokken. Die had zijn sporen al verdiend als studio- en gastmuzikant. Beau Barnard (bas) en Andy Wilder (drums) completeren het gezelschap. Ze hebben inmiddels al een nominatie voor talentvolste band bij de British Blues Awards in de zak. Zo, dat is dus Connolly Hayes.

Hun debuut is een mengeling van soulfulle bluesy muziek. Opvallend hun mooie meerstemmigheid en de klasse van beide gitaristen. Er staan twee covers op het album: een prachtige (live) uitvoering van Midnight in Harlem van Tedeschi-Trucks, die ze vaak als hun inspiratiebron noemen. De album afsluiter is Love the One You’re With van Stephen Stills. Ook dat nummer wordt met veel gevoel en klasse gespeeld. Op You Tube zijn wel wat live uitvoeringen te vinden, vaak nog met Ru Lamer op keyboards als gastmuzikant.

Het album opent met “Frank’s Song” en daarin worden hele aardige vocale duels uitgevochten, waarbij de band het tempo er lekker inhoudt. De stem van Jess Hayes doet soms denken aan die van Dale Krantz Rossington (Lynyrd Skynyrd). “Secret” is een wat ingetogener nummer, het verscheen al eerder op single als voorbode van dit album. Ook de titeltrack “Remember Me” verscheen al op single. Instrumentaal doet het aan Little Feat denken, een wat loom ritme waar de gitaristen lekker doorheen soleren. Uiteraard geen Lowell George, maar ook Jess Hayes heeft een prima stem. Naar het eind zoeken beide gitaristen elkaar op en komen tot iets heel moois.

“Hung Up on Your Love” is de tweede live track op het album. Het heeft een rustige opbouw maar rockt lekker stevig naar het eind. En daar waar Jess Hayes haar liefde verklaart in dit nummer, komt er in “Tired Of This Love” een eind aan een relatie. Het kan verkeren. Een gevoelvolle ballade. “Love The One You’re With” kent vele uitvoeringen, de intro is vrij rustig, maar dan laat Frankie horen dat hij ook een aardige strot heeft, even verder aangevuld door Jess. Ze slagen erin om er een mooie eigen invulling aan te geven.

Acht nummers, ruim veertig minuten lekkere muziek. Het album wordt beter als je het een paar keer hebt beluisterd, dan valt steeds meer op hoe goed het in elkaar zit. Op 27 september staan ze in de Bosuil in Weert.

Connolly Hayes - ‘Midnight in Harlem’ (Tedeschi Trucks Band Cover)

Tracklist:
1. Frank’s Song
2. Secret
3. Something’s Gotta Matter
4. Midnight in Harlem (Live)
5. Remember Me
6. Hung Up on Your Love (Live)
7. Tired of This Love
8. Love the One You’re With

Socials:
Website: https://connollyhayes.com/
Instagram: https://www.instagram.com/connollyhayes
Youtube: https://www.youtube.com/@ConnollyHayes


Ook op Blues Magazine ...