Albert Lee & Hogan’s Heroes
20 mei 2010
Het Paard van Troje, Den Haag

Ingestuurd door Eric Campfens

In verband met parkeerproblemen arriveerden wij enkele minuten na half 9 bij het Paard van Troje, waar tot onze verbazing Albert Lee’s gitaar al door de garderobe klonk. Ik schrijf expres tot onze verbazing, want het is mijn ervaring dat concerten vaak niet op tijd beginnen. Het is tekenend voor een man als Albert Lee, die wars is van alle sterallures en de bescheidenheid zelve is.
Gitaarvirtuoos Lee speelt met de allergrootsten, zoals Eric Clapton, Bob Dylan en de Everly Brothers en is een regelmatige gast in Bill Wyman’s Rhythm Kings. Daarnaast treedt hij als solo-artiest op en al sinds meer dan 20 jaar wordt Lee regelmatig begeleid door de Britse band Hogan’s Heroes. Hogan’s Heroes, vernoemd naar pedalsteel-gitarist Gerry Hogan, is een verzameling ervaren muzikanten. Sinds kort heeft Gavin Povey de toetsen overgenomen van Elio Pace.

Albert Lee en zijn mannen brengen een avond vol variëteit, gedeeltelijke bestaand uit eigen songs, maar ook covers worden niet geschuwd en met smaak gebracht. Voor een helaas maar halfgevulde zaal werden twee sets van elk ongeveer een uur gebracht, waarbij Lee en band met duidelijk veel plezier een mix aan stijlen toonden. Van een uptempo countrynummer naar een ballad, daarna blues, rock ’n roll en weer terug naar country. Drummer Peter Baron en toetsenist Povey zongen eveneens een aantal nummers, Gerry Hogan leverde prachtige solo’s op zijn pedal steel guitar en de rustig ogende bassist Brian Hodgson hield de zaak bij elkaar met zijn ondersteunende en soms aanjagende basloopjes.
En dan is daar nog Albert Lee die met zijn kenmerkende hybride gitaarstijl de ene na de andere ijzingwekkende solo uit zijn gitaar weet te jagen en daarbij het publiek met open mond achter te laten. Ook is hij een niet onverdienstelijke pianist en hij kruipt regelmatig achter de piano.

Albert Lee

De tweede set werd na half 11 afgesloten met het overbekende “Country Boy”, waarna de band in de coulissen vertrok. Omdat de zaal snel leeggeruimd en omgetoverd in een disco moest worden wachtte de band het obligate “we want more we want more” niet af, verscheen onmiddellijk na afgang weer op de bühne om nog twee nummers als toegift te brengen. Toen was het helaas echt afgelopen.
Albert Lee & Hogan’s Heroes bezoeken de komende weken nog diverse plaatsen in Nederland. Kijk even op hun website en probeer één van hun optredens te bezoeken. Het is het echt waard.

Website Albert Lee & Hogan’s Heroes : www.albertleeandhogansheroes.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.