50 Jaar Nederpop Live!
vrijdag 3 oktober 2008
Heineken Music Hall, Amsterdam

Op vrijdag 3 oktober opent de Heineken Music Hall te Amsterdam haar deuren voor een uniek muziekevenement: 50 jaar Nederpop Live! Een eerbetoon aan de nederpop.

In een 3,5 uur durende liveshow zullen ruim dertig artiesten en bands aantreden, die een muzikaal overzicht van vijftig jaar Nederlandse Popgeschiedenis geven.

Bands en artiesten als Blof, Boudewijn de Groot, de Dijk, Krezip, Jan Akkerman, Piet Veerman, Gruppo Sportivo, Sandy Coast en vele, vele anderen nemen je mee terug in de tijd. Bands zullen tributes brengen aan artiesten als Herman Brood, Mariska Veres van Shocking Blue en Wally Tax. Deze worden geëerd door verrassende combinaties van de aanwezige muzikanten. De hedendaagse popmuziek komt natuurlijk goed aan bod. Naast Krezip, Voicst, Spinvis en andere grote namen zal Junkie XL een verrassende bijdrage leveren speciaal voor dit evenement.

Ook onverwachte revivals en reünies vormen een bijzonder onderdeel van de avond. Zo zal Jan Akkerman met een gelegenheidsband nummers spelen uit zijn hele carrière inclusief de beste song van Focus. En de heropgerichte band Alquin speelt vanzelfsprekend als belangrijke band uit de zeventiger jaren. Bijna alle artiesten nemen gasten mee die verrassend zijn of treden zelf aan bij de anderen.

Heel bijzonder is de komst van Andy Tielman (72). In 1958 brachten the Tielman Brothers de single Rock Little Baby Of Mine uit, de eerste opname van een Nederlandse band die het predicaat rock ’n roll verdiende en dus het begin van de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek.

In de loop van de zomer worden meer namen bekend gemaakt.

50 Jaar Nederpop Live! wordt hét live concert rondom de viering van het jubileum van de Nederlandse Popmuziek. In muzikaal opzicht ongeëvenaard, historisch verantwoord en bij voorbaat al legendarisch.

50 Jaar Nederpop Live! is een initiatief van Stichting 50 Jaar Nederpop Live i.s.m. Double 2, Universal Music en Heineken Music Hall en mede mogelijk gemaakt door SENA en BUMA-Cultuur.

Voor meer informatie:
www.50jaarnederpoplive.nl

vrijdag 3 oktober - 50 jaar Nederpop Live!


Ook op Blues Magazine ...