5-jarig jubileum Dé Blueskrant ingeluidt met webstore met uniek assortiment!

Vijf jaar geleden, werden ze voor gek verklaard, want wie begint er tegenwoordig nog een medium dat uitsluitend op papier gedrukt wordt. Zelf geloofden Ingrid Bosch en Marijn Ooijman er heilig in. Ze gingen de boer op en met een investering van € 250,00, een drukproef van 4 pagina’s en vooral veel goede moed trokken ze het land door om hun idee onder de aandacht te brengen bij potentiële adverteerders, podia, managements, platenlabels en artiesten. Nu – 5 jaar later – is Dé Blueskrant een gerenommeerd muziekmedium in Nederland en België en opent het duo een webshop met kleding en ‘wanna haves’ met unieke designs exclusief ontworpen voor en door Dé Blueskrant.

Internationale artiesten
Met zestien pagina’s en dankzij het vertrouwen van het grootste gratis roots & bluesfestival Ribs & Blues -middels een bijlage van acht pagina’s- was op 8 mei 2015 de eerste editie een feit. Voor de allereerste cover strikten ze niemand minder dan de frontman van Normaal, Bennie Jolink. Inmiddels, vijf jaar en twintig edities verder, blijkt het concept een doorslaand succes. Nationale artiesten als Frédérique Spigt, Rob de Nijs, Jeroen Krabbé, Leo Blokhuis, Nico Dijkshoorn, Jett Rebel, Danny Vera, Johan Derksen, Mart Smeets, Harry de Winter en Hans Dorrestijn sierden al de voorpagina. Internationaal hadden Ingrid en Marijn de eer om Alice Cooper, Al Jarreau, Billy F. Gibbons, Rick de Leeuw, Triggerfinger, Vasti Jackson, Johnny van Zant, Ruthie Foster, Steven Seagal, Archie Lee Hooker, Ted Neeley, Amy Macdonald, Jimmie Vaughan, Paul Rodgers, John Mayall, Joe Bonamassa, Sass Jordan, Little Steven, George Benson, Sheila E., Joe Satriani en vele anderen persoonlijk te woord te staan.

Gratis
Dé Blueskrant wordt volledig betaald door de adverteerder en is voor alle lezers gratis. In een oplage van 20.000 kranten wordt Dé Blueskrant ook gratis verspreidt bij podia, clubs, theaters, muziek- en platenwinkels in heel Nederland en een steeds groter wordend gedeelte van Vlaams België. Daarnaast maakten Ingrid en Marijn specials voor diverse landelijke muziekfestivals. Langzaam maar zeker is Dé Blueskrant uitgegroeid tot een serieuze speler op de markt.

Wederzijds begrip
Met Dé Blueskrant zoeken Marijn en Ingrid de randen van de blues op, de krant heet niet voor niets officieel On Top of Blues. Mooie uitgebreide, altijd positieve verhalen over muziek, passie, kunst, cultuur en historie. Bovenal willen ze met hun krant, zoals ze in hun meest recente editie in de inleiding schreven, grenzen overschrijden, zowel muzikaal, geografisch, creatief, persoonlijk als spiritueel. Ze hopen met hun krant iets meer wederzijds begrip te realiseren door uitgebreid de achtergronden en motivaties van de geïnterviewden aan bod te laten komen.

Lancering webstore Dé Blues Store
Het komende jaar zou er op diverse momenten aandacht worden besteed aan dit jubileum maar door de huidige situatie in de wereld is Dé Blueskrant genoodzaakt om een crowdfunding te starten voor het voortbestaan van het medium. Aangezien de krant volledig afhankelijk is van de culturele sector, ligt alles stil en is het voortbestaan van Dé Blueskrant waar het duo zo hard voor gewerkt heeft de afgelopen vijf jaar in het geding. Er zit in alle opzichten en tegen alle verwachtingen in, nog steeds groei in dit papieren medium Dé Blueskrant mits de wereld weer gaat draaien. Toch zit de redactie van Dé Blueskrant niet stil en werkt achter de schermen aan een exclusieve webshop ter ondersteuning en behoud van Dé Blueskrant. Exact 5 jaar na het uitkomen van de allereerste Blueskrant wordt deze webshop gelanceerd. In de webshop, genaamd Dé Blues Store, vind je een uniek assortiment aan kleding en merchandise, exclusief ontworpen voor en door Dé Blueskrant. De eerste weken is het assortiment op www.bluesstore.nl gericht op het 5- jarig bestaan van Dé Blueskrant en langzamerhand wordt het assortiment uitgebreid met nog meer mooie items voor échte blues- en muziekliefhebbers.

40UP Radio
De Blueskrant maken Ingrid en Marijn volledig met zijn tweeën aan de keukentafel en is er assistentie van de kinderen van het stel bij de promotie op festivals, de acquisitie en de laatste controles. Sinds 2018 presenteren Marijn en Ingrid ook het radioprogramma On Top Of Blues bij 40UP Radio, de radiozender van Harry de Winter. Iedere dinsdagavond om 22.00 uur presenteren ze een uur lang muziek waarmee ze ook, net als in de krant, de grenzen van de Blues opzoeken.


Ook op Blues Magazine ...