Rhythm & Blues Night 2019

De Rhythm & Blues Night brengt al meer dan een kwart eeuw toppers uit de internationale en nationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak. Op zaterdag 11 mei 2019 staan er weer een flink aantal acts – grote namen en veelbelovende nieuwkomers – op de planken in De Oosterpoort.

“Beschaafde, op jazz gebaseerde rockmuziek met een zware, aanhoudende beat.” Zo zetten de platenmaatschappijen in de jaren veertig van de vorige eeuw een nieuw genre in de markt: rhythm & blues. De oorsprong van deze muziek lag echter natuurlijk al in de eeuwen ervoor. Traditionals, gospel en later jazz smolten samen tot songs die de wereld zouden veroveren en de basis legden voor bijvoorbeeld de geboorte van de rock-‘n-roll. Niks niet beschaafd dus. Het komt allemaal voorbij tijdens deze de Rhythm & Blues Night: op zes podia wordt een lesje geschiedenis gegeven, van onversneden traditionele blues tot de moderne varianten en alles daartussen.

Namens Rhythm & Blues Night/Spot Groningen mag Blues Magazine 2 x 2 tickets verloten onder de inzenders. Doe mee en maak kans!

Winactie Rhythm & Blues Night Groningen


[contact-form-7 id=”128301″ title=”Winactie Rhythm & Blues Night Groningen”]
Deze actie loopt tot en met zondag 21 april 2019.

Rhythm & Blues Night 2019
Zaterdag 11 Mei 2019
De Oosterpoort, Groningen

www.rhythmbluesnight.nl
Info + Tickets: https://www.spotgroningen.nl/festivals/rhythm-blues-night/programma/

Lees ook :