A Night With Joe Bonamassa
Martiniplaza, Groningen
6 Oktober 2013

Joe Bonamassa

Joe Bonamassa

Joe Bonamassa

Ingestuurd verslag door Bouwe  Westerdijk / Foto’s Marco van Rooijen
Voor meer foto’s zie fotoalbum Joe Bonamassa

Na 3 jaar is Joe Bonamassa terug in Groningen dit keer geen Oosterpoort maar in de MartiniPlaza, meer dan 4000 fans zaten in deze uitverkochte zaal. Wat een verschil met mijn eerste X Joe, 8 mei 2005 (op zijn verjaardag!!! ) als slot-act op het Rhythm & Blues om 1.00 s´nachts!!! Voor een 400 man………

Ik heb plaatsen op rij 3, heel mooi in de midden dus bijna helemaal vooraan, dit jaar voor mij het 3e concert na Heineken Music Hall en de Carre (met Beth Hart). Hij speelt vanavond het 7e concert in 10 dagen! Zouden we daar wat van merken? We zijn mooi op tijd binnen, hier en daar nog wat “oude bekenden” gesproken, iedereen is erg enthousiast dit gaat een mooie avond worden, ik voel het.

Rond 19.55 galmt Highway to Hell (oude akoestische blues versie van wie?? ) door de speakers het licht wordt langzaam gedoofd iedereen kan gaan zitten. Hij begint alleen, akoestisch bij Seagull schuiven Tal & Derek aan, het is een bijzonder gezicht deze 3 zo naast elkaar.Het eerste hoogtepunt is Athens to Athens ongelofelijk mooi in deze setting. Na 5 nummers akoestisch wordt de elektrische setting ingezet met Dust Bowl. Hij neemt de tijd, elk nummer wordt met gevoel gespeeld en heerlijk uitgebouwd.

Joe Bonamassa & Ryan McGarvey

De nummers klinken toch weer anders dan in Amsterdam dit jaar, op de een of andere manier, mede dankzij Derek “partner in crime” zo als Joe hieraan refereert. Tijdens Look Over Yonders Wall een gast optreden met Ryan McGarvey. (ik had nog nooit van hem gehoord, sorry Ryan). Joe verontschuldigd zich eigenlijk een beetje over zijn “looks” ten opzichte van Ryan en zegt dat Ryan misschien nog wel een betere gitarist is dan hij!!!!!!!!!! Er zit meer een ROCK randje aan maar dat zijn we inmiddels wel gewend van Joe, ondanks zijn uitstapjes met Beth Hart en zijn instrumentale projekt met de Rock Candy Funk Party, en wat is er nu met BCC wel of niet uit elkaar!!!!

Gelukkig hebben ze met Song of Yesterday (van BCC) opnieuw een hoogte punt tijdens dit concert. Wauw wat zit hier weer een heerlijke opbouw in. Hierna volgt Django als intro op Mountain Time. KIPPEVEL fantastisch, zelfs een traantje….

De toegiften met natuurlijk Sloe Gin waarvan Joe nog een “kleine” uitleg over geeft waarom en hoe vaak hij dit nummer sinds 2006 toch elke keer weer mag/moet spelen. Met een spetterende 15 minuten durende versie van TBOJH sluit hij waardig af. Dit was een van de mooiste concerten van Joe in de afgelopen 8 jaar, mede dankzij ook mijn metgezel die deze avond Joe voor het eerst live mocht bewonderen in deze setting. Van vermoeidheid was absoluut geen sprake, hij was ECHT in TOPVORM.

JOE BONAMASSA, thanks for an unforgettable evening.

Joe Bonamassa

De band:
Drums: Tal Bergman
Basgitaar: Carmine Rojas
Keyboards: Derek Sherinian (Black Country Communion)
Special guest: Ryan McGarvey

Setlist  Acoustic:
Palm Trees Helicopters and Gasoline
Seagull
Jelly Roll
Athens to Athens
Woke Up Dreaming

Joe Bonamassa

Electric:
Dust Bowl
Story of a Quarryman
Who’s Been Talking?
Someday After a While
Dislocated Boy
Driving Towards the Daylight
Slow Train
Midnight Blues
Look Over Yonders Wall
Song of Yesterday
Django / Mountain Time
Encore:
Sloe Gin
The Ballad of John Henry

Joe Bonamassa

Joe Bonamassa

Joe Bonamassa

Joe Bonamassa

Joe Bonamassa

Joe Bonamassa

Joe Bonamassa

Ryan McGarvey

Joe Bonamassa & Ryan McGarvey

Joe Bonamassa

Joe Bonamassa

Voor meer foto’s zie fotoalbum Joe Bonamassa

Joe Bonamassa & Ryan McGarvey - "Look Over Yonders Wall" (6 October 2013 Groningen)

Ook op Blues Magazine ...