Texelblues op een bluesy eiland

De 32ste editie van Texelblues maakt zijn opwachting in het hart van het eiland Texel, Den Burg. Drie avonden met meer dan 30 nationale en internationale bluesartiesten op 14 locaties. Iets waar je echt een keer bij geweest moet zijn om die unieke eiland blues sfeer te proeven. De laatste jaren heeft de organisatie van Texelblues een verjonging ingezet in optredende artiesten en met succes.

Foto Texelblues 2019 | met onder andere Erja Lyytinen, Aynsley Lister en Julian Sas

Drie Dagen Blues
Het festival opent op vrijdagavond 11 oktober met Erja Lyytinen uit Finland, de aftrap voor een lang weekend vol blues. Erja werd in 2017 uitgeroepen tot beste gitarist in Europa tijdens de European Blues Awards. Zij speelde onder andere met Carlos Santana en heeft momenteel een wereldtour met niemand minder dan Jennifer Ba en. In haar voorprogramma de ‘Young Blues Challenge’ winnaars uit 2018, het Ray Stepien Trio.

Foto Texelblues 2019 | met onder andere Erja Lyytinen, Aynsley Lister en Julian Sas

Zaterdag 12 oktober is Aynsley Lister uit Engeland de hoofdact. Aynsley wordt gezien als een van de beste gitaristen in de wereld. In 2014 ontving hij tijdens de prestigieuze British Blues Awards de award voor ‘Best Songwriter’ en ‘Best Song’ [for Home]. In Aynsley’s voorprogramma de bluesrock band La Grange.

Foto Texelblues 2019 | met onder andere Erja Lyytinen, Aynsley Lister en Julian Sas

Zondag 13 oktober geeft Julian Sas het afsluitende concert tijdens de ‘Texeler Bier Blues Night’. Voor Julian Sas is het alweer 17 jaar geleden dat hij een spetterend optreden verzorgde op het Texelblues festival.
Let wel, de ‘Texeler Bier Blues Night’ is een Plus-Concert. Je kunt hiervoor een extra ticket kopen voor 5,- euro alleen icm een dag- of weekend passe-partout.

Hier nog een greep wat je allemaal kunt verwachten tijdens deze 32ste editie; Stef Paglia Trio [B], Backwater Roll Blues Band [UK], No-King, Dede Priest [USA] & Johnny Clark & the Outlaws, Bourbon Street Band [B], Tony Dowlers Hellhounds [UK], Joost de Lange Band, GG and the Cruisers, Bas Kleine and his Harmonicas, Farstreet, No-King, ’69 Comeback, Sheewawah (Nederlandstalige blues), Gumbo & the Monk, Zydeco La Louisiana en nog veel meer…..

Kijk op de Texelblues website voor het complete programma. Maar ook overdag en in de vroege avond zijn er allerlei blues activiteiten. Optredens, blues-diners en bluesy workshops. Den Burg dopen we drie dagen om tot Den Blues!

Texelblues Challenge 2019
Nieuw voor de 32ste editie is de Texelblues Challenge. Wekelijks melden zich bands en bluesacts aan om een keer te mogen spelen op het Texelblues Festival. De organisatie heeft daarvoor een Challenge in het leven geroepen. Bands kunnen zich binnenkort opgeven via de website texelblues.nl waarna een jury zal bepalen wie er tijdens de 32ste editie mee gaat doen aan de Texelblues Challenge.
5 bands of acts worden uitgenodigd om op zaterdagmiddag 12 oktober mee te dingen naar de Texelblues Challenge Award. De winnaar speelt op de volgende editie als voorprogramma op het MainStage podium in Question Plaza. Meer informatie over deze Challenge vind je op de Texelblues website.

Texelblues Radio
Blues Radio 501 en Radio Texel maken dat weekend Texelblues Radio, met live uitzendingen vanaf de Groeneplaats en vanuit Het Glazen Paleis. Blues-DJ Rogier van Diesveld en Robbert Fossen presenteren live radio met veel muziek van en interviews met de optredende bands.
Het belooft weer een geweldig bleusy festival te worden met vele nationale en internationale acts. De online ticketverkoop is inmiddels gestart, dus zorg dat je er weer bij bent tijdens de 32ste editie van Texelblues.

Texelblues
11,12 en 13 oktober 2019
Texel

Texelblues is een initiatief van Stichting Organisatie Muziekevenementen Den Burg


Ook op Blues Magazine ...