Smokin’ Joe Kubek and Bnois King - Have Blues, Will Travel (CD)

Smokin’ Joe Kubek and Bnois King
Have Blues, Will Travel
Label: Alligator / Munich Records ; Release: 26 Mei 2010

Door Stan van der Lugt

Joe Kubek is een Texaanse gitaarbeul in de traditie van Johnny Winter en Steve Ray Vaughan.
Kubek’s sparring partner Bnois King, afkomstig uit Monroe LA, is een soulvolle zanger die toevallig ook eens heel goed gitaar speelt.
Sinds begin jaren 90 vormen Joe Kubek en Bnois King een duo en dat heeft tot dusver geresulteerd in meer dan tien albums en een dvd, met een totale verkoop van ca 130.000 exemplaren.
Na jarenlang platen te hebben uitgebracht voor het Bullseye Records en het Blind Pig label debuteerde Smokin’ Joe Kubek and Bnois King in 2008 voor Alligator met het goed ontvangen “Bloodbrothers”

De reden dat Kubek en King al 20 jaar een succesvol duo zijn is het feit dat de heren gebruik maken van elkaars sterke punten en niet in de valkuil trappen door elkaar proberen af te troeven.
Kubek is natuurlijk een ouderwets rockende snarenbeul die tegenwicht krijgt van de meer jazzy en swingende gitaarpartijen van King. Daar komt nog bij dat Bnois King een meer dan uitstekende zanger is wiens vocalen me doen denken aan die van Chicago bluesman Jimmy Johnson.

Geproduceerd door Joe Kubek en Alligator opperhoofd Bruce Iglauer krijgt de luisteraar 12 nieuwe songs op “Have Blues, Will Travel” voorgeschoteld, geschreven door Kubek/King met op sommige songs hulp van enkele co-schrijvers, waaronder mister Bruce Iglauer himself.
De songs klinken lekker in het gehoor, het gitaarspel is tot de puntjes verzorgd zonder uit de bocht te vliegen en de warme soulvolle vocalen van Bnois King doen de rest. En daar komt nog bij dat de heren worden ondersteund door een degelijke strakke ritmesectie.
Het resultaat van dit alles is een energiek Texas blues album, stevige bluesrock afgewisseld met lekker in het gehoor liggende shuffles en een aantal slepende bluesjes.

Smokin’Joe Kubek en Bnois King laten maar weer eens horen dat er na 2 decennia nog steeds chemie is, een hele prestatie in het blueswereldje. Beide oudgedienden kunnen in deze vorm nog jaren vooruit

Tracklist:
01] Have Blues, Will Travel
02] Got You Out Of My Mind
03] Out Of Body, Out Of Mind
04] RU4 Real?
05] Payday In Amercica
06] Shadows In The Dark
07] My Space Or Yours
08] Sleeping With One Eye Open
09] My Guitar
10] One Step At A Time
11] Wishful Thinking
12] What A Sight To See

De Band:
Smokin’ Joe Kubek: lead guitar, slide guitar and rhythm guitar
Bnois King: vocals, lead guitar and rhythm guitar
John Morris: bass
Adrian Marchi: drums

Internet: www.smokinjoekubek.com / www.myspace.com/smokinjoekubekmusic


Ook op Blues Magazine ...