Foto Recensie: Silver Lake 66 - Ragged Heart

Silver Lake 66 – Ragged Heart
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 4 oktober 2019

Tekst: Paul Op den Kamp

Twintig jaar geleden zong Lucinda Williams de volgende zin op het titelnummer van haar album ‘Car Wheels On A Gravel Road’, Pull the curtains back and look outside. Somebody somewhere I don’t know. Come on now child, we’re gonna go for a ride. Car wheels on a gravel road. Can’t find a damn thing in this place. Nothing’s where I left it before. Set of keys and a dusty suitcase. Car wheels on a gravel road.

Het echtpaar, Maria Francis en Jeff Overbo, die samen Silver Lake 66 vormen lijken als personages uit deze regels weggelopen. Na een periode als lokaal succes in Minneapolis ondernamen ze een roadtrip naar Los Angeles. Met gitaren en de hond achter in de auto op weg naar een nieuwe toekomst.
Dat de verhuizing weinig vooruitgang opleverde is bijna een couplet op zichzelf. Inmiddels enkele jaren verder wonen ze in Portland.

Dat Maria Francis de afgelopen jaren een gevecht moest leveren tegen de ziektes lupus en schildklierkanker was misschien wel een belangrijke inspiratie voor de thema van het album. Alle liedjes draaien om het behoud van je waardigheid ten midden van liefdesverdriet, pijn en verbroken idealen. Net als de vervaagde tatoeage uit het vierde nummer zijn de liedjes aangetaste gevoelsuitingen. Kleine littekens die het leven op ons allemaal los laat. De personages uit de liedjes komen langzaam uit hun schulp, ietwat onzeker maar met goede hoop voor de toekomst.

Muzikaal valt de vergelijking te maken met andere vertolkers van de betere zielenpijn. De eerdergenoemde Lucinda Williams of Marie Gauthier. De tekstuele kwetsbaarheid schuurt op een prettig manier met de roestbruine begeleiding.  Stevig gitaarwerk dat als muzikale ondersteuning de achtergrond vormt voor deze verhalen van ellende en gemiste kansen.

Om toch deze recensie af te  sluiten met positieve woorden. Americana- en bluesfans, geef dit duo een kans! Ze verdienen een groot publiek. Laten we hopen dat hun volgend album bij een groot label verschijnt.Tracklist:
01. Blue Earth County
02. Ragged Heart
03. Broken
04. Faded Tattoo
05. Tender
06. Check Out To Cash
07. Hard Thing To Do
08. Like A River
09. Broken Dreams and Cigarettes
10. Such A Mess

Website: Silver Lake 66


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.