Cor Bakker en JB Meijers slaan de handen ineen en lanceren een online gitaarcursus

In navolging van de duizenden pianisten die een cursus volgen bij het platform pianospelenmetcor, kunnen binnenkort ook (aspirant-) gitaristen online terecht bij ‘de grootste muziekschool van Nederland’. Geïnspireerd door en in samenwerking met Cor Bakker, lanceert Nederlands topgitarist JB Meijers op 12 december het online gitaarplatform www.gitaarspelenmetjb.nl

Gitaar spelen met JB Meijers

JB Meijers: “Cor en ik kennen elkaar al een tijdje en toen hij op een avond bij mij thuis voorstelde om samen een onlinegitaarcursus te maken was ik zeer vereerd.
Ik beschouw Cor als een van de allerbeste muzikanten die ik ken. Bovendien heeft Cor veel geweldige gitaristen in zijn vriendenkring, maar kennelijk zag hij in mij de ideale partner om de gitaarcursus mee op te zetten. Dat, in combinatie met het feit dat ik na concerten door de jaren heen ontelbare malen benaderd ben met de vraag of ik gitaarles zou willen geven, gaf bij mij de doorslag om mij op het pad van kennisoverdracht te begeven.”

Het afgelopen jaar zijn de eerste twee cursussen opgenomen: Beginner niveau 1 en 2.


Deze actie loopt tot 12 december 2022.

JB: “Het was geweldig om te doen. Sowieso praat ik graag over muziek in het algemeen en over gitaarspelen in het bijzonder. Bovendien was het ook voor mijzelf leuk én leerzaam om helemaal terug naar de basis te gaan en te doen alsof ik nog nooit een gitaar had gezien. Cor moest me in dat kader regelmatig op de vingers tikken: ‘Dat wéten de mensen nog niet. Stapje terug JB’.
En met het gewenste resultaat, want je kunt nu echt vanaf het allereerste begin leren gitaarspelen met deze cursus.”
De cursussen behandelen allerlei stijlen en blijven ongelimiteerd geldig zodat deelnemers te allen tijde kunnen blijven lessen.
Cursussen voor meer gevorderde gitaristen zijn in de maak en worden volgend jaar verwacht.

Cor: “JB heb ik leren kennen als een sprankelende energieke muzikant die fantastisch gitaar speelt maar daarnaast ook nog eens de kunst verstaat om op een aanstekelijke manier zijn jarenlange opgebouwde kennis te kunnen overdragen. Door zijn tomeloze enthousiasme spat hij werkelijk van het scherm af en is daardoor voor mij de ideale gitaarleraar!”

Video van JB: https://vimeo.com/662415534

JB Meijers (1972) is een van Nederlands’ bekendste gitaristen, maar ook als componist, producer en multi-intrumentalist is hij bijzonder actief in binnen- en buitenland.

Een greep uit de lijst artiesten waarmee hij werkt of heeft gewerkt: Common Linnets, De Dijk, Barry Hay, Acda en de Munnik, Kensington, Mercury Rev, The Prodigy, The Posies, Carice van Houten, Solomon Burke, Metropole Orkest, Big Star en Peter Maffay. De ontelbare songs en albums waarop zijn naam prijkt en de vele awards die hij in deze samenwerkingen in ontvangst heeft mogen nemen (zoals 3x de Popprijs, diverse Edisons, tientallen gouden en platina platen, een Musical Award voor de beste muziek -De Tweeling-, twee Echo Awards -de Duitse equivalent van de Grammy- en twee European Border Breaker Awards), vormen samen het glanzende spoor dat hij getrokken heeft door het (inter)nationale muzikale landschap. Zijn unieke kijk op de gitaar gecombineerd met meer dan 35 jaar ervaring leveren een schat aan waardevolle informatie op voor elke gitarist van elk niveau.


Ook op Blues Magazine ...