JOE BONAMASSA IN AFAS LIVE OP 12 APRIL

Joe Bonamassa geeft op vrijdag 12 april een concert in AFAS Live in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 29 september om 9.00 uur.

Joe Bonamassa concert Afas Live Amsterdam (poster)

De Amerikaanse bluesgitarist en -zanger komt met zijn band met gerenommeerde muzikanten en een set list met nieuwe nummers en favorieten uit zijn uitgebreide carrière. Bonamassa’s muzikale loopbaan is gestaag gegroeid in de loop der jaren en blijft zich versterken. Vorig jaar behaalde hij zijn zesentwintigste nummer 1 notering in de Billboard Blues albumlijst, een record.

Joe Bonamassa wordt erkend als een van de meest gevierde livemuzikanten van vandaag. Met onder meer drie Grammy nominaties en vier Blues Music Awards op zijn naam kan hij met recht een blues-rock superster genoemd worden. Hoewel hij nog maar halverwege de veertig is, heeft Bonamassa zich al gevestigd als een levende legende met een indrukwekkende catalogus die meerdere genres bestrijkt. Hij bracht meer dan 40 albums uit, zowel studio- en live-opnames, en is creatieve samenwerkingen aangegaan in zijprojecten zoals Black Country Communion en Rock Candy Funk Party.

Daarnaast is hij een vruchtbare songwriter en heeft hij talloze albums geproduceerd, waaronder ‘Crown’ van Eric Gales, dat genomineerd werd voor Best Contemporary Blues Album bij de GRAMMY Awards 2023. Ook is Bonamassa de oprichter van Keeping The Blues Alive, een non-profit organisatie die scholen en artiesten ondersteunt.

Op 6 oktober verschijnt zijn nieuwe album ‘Blues Deluxe Vol. 2’ ter ere van het 20-jarig jubileum van ‘Blues Deluxe’.

JOE BONAMASSA
Vrijdag 12 april 2024, AFAS Live, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €66,08 (incl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/joebonamassa
De kaartverkoop voor het concert start 29 september om 9.00 uur via www.ticketmaster.nl.

Joe Bonamassa komt op 7 april 2024 naar Kursaal Oostende

De Amerikaanse bluesrockgitarist Joe Bonamassa deelde wereldwijd podia met bluesgoden als Eric Clapton, B.B. King of John Lee Hooker en wordt alom geprezen voor zijn fenomenale gitaarspel. Op zondag 7 april 2024 komt hij voor een uniek concert naar Kursaal Oostende. De ticketverkoop start op vrijdag 29 september om 9u via ticketmaster.be.

Zijn passage deze zomer op Gent Jazz ligt nog vers in het geheugen en wie erbij was, kan getuigen dat de nu 46-jarige Joe Bonamassa op het hoogtepunt van zijn kunnen speelt. Wie op zijn twaalfde mag openen voor een legende als B.B. King beschikt op zo’n jonge leeftijd al over een stevige dosis muzikale bagage. Bonamassa heeft die door de jaren heen alleen maar uitgebreid, resulterend in een veertigtal albums waaronder vijftien soloplaten. Hij is de enige artiest die al 26 keer de top van de Billboard Blues Albums bereikte.

Zijn geheim? Een feilloos muzikaal gehoor, vingers die elk hoekje van zijn fretboard beheersen, een door het leven gemarineerde stem, een open geest en het geduld en de discipline om jaar na jaar beter te worden. Bonamassa’s momentum blijft groeien en vertaalt zich in een steeds groter wordende, hondstrouwe aanhang. Op zijn in 2021 verschenen album ‘Time Clocks’ herontdekte hij naar eigen zeggen alle facetten van de bluesrock. Zijn nieuwe plaat ‘Blues Deluxe Vol. 2’ wordt verwacht op 6 oktober, 20 jaar na de release van het originele Blues Deluxe album. Met twee eigen songs en acht covers keert hij opnieuw naar de roots van de stijl die hem wereldwijd op de kaart zette. Ook al vertrekt alles vanuit de blues voor de New-Yorker, zijn gitaarspel reikt veel verder dan het genre diep is. Met Beth Hart trok hij resoluut de soulkaart terwijl hij met zijn project ‘Rock Candy Funk Party’ alle hoeken van de funk verkende. Joe Bonamassa is dan ook de drukst bezette en hardst werkende bluesman die er momenteel rondloopt.

Op 7 april 2024 komt hij naar Oostende, twee dagen nadat hij twee ongetwijfeld uitverkochte concerten in de legendarische Royal Albert Hall heeft gegeven, de plaats waar hij voor het eerst met Clapton speelde. Verwacht je dan ook aan een band vol topmuzikanten, een handvol nieuwe songs en klassiekers uit een uitgebreide songcatalogus van een man die je schaamteloos kan bestempelen als ‘a modern-day king of the blues’.

Joe Bonamassa to perform two nights at the prestigious Royal Albert Hall in April 2024

Celebrated and award-winning blues rock guitarist and singer songwriter, Joe Bonamassa in association with J&R Adventures and N&P Touring is pleased to announce two UK exclusive concerts at the prestigious Royal Albert Hall in London on Thursday 4 April and Friday 5 April 2024.

Tickets go on general sale at 9am GMT from Friday 29th September at www.jbonamassa.com/tour-dates and www.gigantic.com.

Joe Bonamassa concert Royal Albert Hall 2024 (poster)

Backed by a stellar band of legendary musicians, the set list for this show will feature new songs alongside career-spanning favourites. By exceeding his own vertiginously high artistic goals, Bonamassa has shattered all expectations with 26 #1 Billboard Blues Albums (more than any other artist in history). Bonamassa’s career in the music industry has built steadily over the years and is only gaining more momentum.

The Royal Albert Hall shows celebrate the 15th anniversary since Joe first played the Royal Albert Hall in May 2009; a momentous concert which changed Joe’s career overnight. The first time Joe played the Royal Albert Hall, he was joined onstage by Eric Clapton. From there, the rest is history.

“The Royal Albert Hall is a special venue for me personally,” Joe. “It’s the first venue that literally changed my career overnight. I always look forward to playing the venue because, not only is it a beautiful venue, but the staff are amazing, and the audiences are second to none. It’s always an emotional experience whenever I play the RAH.”


Ook op Blues Magazine ...