MississippiKings

Eerste CD Mississippi Kings voor Ron Jans

Persbericht

ZUIDLAREN – De Noord-Drentse bluesband  The Mississippi Kings heeft haar eerste CD gemaakt.  Voetbaltrainer en bluesliefhebber Ron Jans zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Dit gebeurt tijdens een feestelijke cd-presentatie op zondag 18 januari, aanvang 15.00 uur, in café ‘t Keerpunt in Spijkerboor. Naast een optreden van de The Mississippi Kings is er een optreden van ‘The Guitar Guy’ Henk de Ruiter. Nadat Ron Jans de CD in ontvangst heeft genomen spelen The Mississippi Kings nog een aantal nummers met bekende bluesartiesten, waaronder zanger/gitarist B.J. Hegen.  Wie deze happening mee wil maken is van harte welkom. De entree is gratis, maar kom op tijd, want vol is vol.

The Mississipi Kings is in 2013 opgericht en speelt Delta Blues en Chicago Blues. Ook spelen ze deze twee bluesstijlen in een mix die we Mississippi Blues noemen. De band heeft hiermee erg veel succes. Het gevolg is dat The Mississippi Kings  vaak wordt gevraagd om te komen optreden. Vooral in Noord-Nederland, maar ook in Noord-Holland. Doordat het publiek enthousiast reageert op de blues van The Mississippi Kings en de bandleden met veel plezier hun muziek brengen, is een half jaar geleden al besloten om een CD te maken. Dat het een tijdje heeft geduurd komt omdat de bandleden gezamenlijk nummers hebben ge-kozen uit het brede repertoire vanThe Mississippi Kings. Er werd gekozen uit nummers die de oprichter van de band, zanger/gitarist Ronald Schoonveld, had geschreven en uit covers die bij optredens door het publiek enthousiast worden ontvangen door er op te swingen en te dansen. Naar een zo’n nummer is de CD genoemd. HIP SHAKIN’ heet de CD van The Mississippi Kings. Het verwijst naar het nummer SHAKE YOUR HIPS  van de Amerikaanse bluesartiest Slim Harpo, dat als laatste nummer op de CD van deze succesvolle bluesband staat. Dit nummer is door meerdere bands, waaronder The Rolling Stones op het repertoire gezet en op plaat vastgelegd.

Het is kenmerkend voor The Mississippi Kings  dat een nummer van mondharmonicaspeler Slim Harpo (James Moore) zo’n prominente plaats inneemt op het repertoire én de CD van de band. The Mississippi Kings  geven een eigen draai aan de Delta Blues en Chicago Blues en van Slim Harpo, geboren in Louisiana, is bekend dat hij met een bluesvariant is gekomen die Electric Louisiana Blues wordt genoemd. The Mississippi Kings speelt het nummer SHAKE YOUR HIPS  steevast als uitsmijter tijdens hun optredens. Het publiek gooit hierbij alle remmen los en perst het laatste restje energie dansend uit het lijf. Zo zal het ongetwijfeld zondag 18 januari ook weer het geval zijn in café t Keerpunt in Spijkerboor.

The Mississippi Kings bestaat uit:

Ronald Schoonveld – zang, gitaar,
Jaap Fijma –  wasbord,
Steven Elings – mondharmonica,
Ton Töben – basgitaar, zang.
Karstjan Kremer – drums.


Ook op Blues Magazine ...