Delft in februari weer Blues hoofdstad van de Benelux

Het grootste indoor-blues festival van Nederland staat weer in de steigers, het laatste weekend van februari in Delft Centrum, het Kabel Distrikt en zelfs in de Delftse Hout. De programmering is weer geweldig, we hebben bijvoorbeeld beide winnaars van de Dutch Blues Challenge 2023 weten vast te leggen. 
Robbert Duijf Band won in de categorie ‘bands’ en the Mudbirds is de beste in de categorie ‘solo-duo’s’. Zij hebben Nederland in januari 2024 vertegenwoordigd tijdens de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis in de VS en vertegenwoordigen Nederland tijdens de European Blues Challenge in april in het Portugese Braga.
Die trips kunnen wij ons besparen, sterker nog: er valt een gratis overnachting tijdens Delft Blues te winnen.

Win! Gratis overnachting tijdens Delft Blues

Er valt een gratis overnachting tijdens Delft Blues te winnen!
Hoe dan? Door dit bericht te delen op social media op jouw eigen tijdlijn met de hashtags #BluesMagazine en #DelftBlues !!

Poster Delft Blues Festival 2024

Opening

Het muziekfestijn opent ook dit jaar (op de donderdag 22 februari), met een filmvoorstelling in Lumen. Daar draait het met diverse Oscars bekroonde O Brother, Where Art Thou. Voor en na de film is er muziek van de Delftse band Bluegrass Bandits.
Vanwege het grote succes van de muziekfilm special is er dit jaar nog een film geprogrammeerd. In Hal015 kan je op vrijdagavond terecht voor een Cinema Delfia beleving van the Blues Brothers kaskraker van John Landis uit 1980 met een After Party DJ.

Wat je van ver haalt…

God in Frankrijk, dat is een begrip … maar de Blues in Frankrijk, bestaat dat? Wel degelijk en the Freaky Buds komen dat bewijzen ook! Deze jonge goden hebben goed geluisterd naar de grondleggers van de elektrische blues maar voegen daar zelf een gruizig garage randje aan toe. 
Denk aan R.L. Burnside, Little Walter, Howlin’ Wolf, Magic Sam, Hound Dog Taylor of the Red Devils maar ze borduren ook door op de nieuwere blues stroming van ondermeer Black Keys en Rival Sons, zelf noemen ze hun stijl Rockin’ Blues.

Beste Benelux Blues Bands

Vanaf vrijdagmiddag 23 februari komen topbands naar Delft. Fenomeen Jean Paul Rena is er bijvoorbeeld weer bij maar nu met zijn Bluesmate Bas Kleine, 1x als duo en 1x met zijn complete band. Verder zijn we erg blij met Erwin Nyhoff, solo en dus uitermate intens! Barn & Belle, de Nederlandse vertegenwoordiging van de internationale Blues Challenge van vorig jaar, Blues 2023, zij moesten helaas wegens ziekte van 1 van de bandleden de vorige keer afzeggen, maar zullen dit jaar laten horen waarom zij in 2022 een terechte winnaar waren.
Stevige en stampende bands tot meer verstild spelende duo’s brengen een breed scala aan stijlen, zoals Chicago Blues, Rockabilly, Westcoast- en Delta Blues, Country, Soul en Boogie Woogie. In alle cafés (meer dan 30, incl. 2 nieuwe locaties) zijn alle optredens (rond de 70!) gratis te bezoeken.

Specials

Inmiddels is het ook een traditie dat het Delfts Blues Festival diverse specials biedt, die tegen betaling toegankelijk zijn. Behalve de Cinema Delfia en de Lumen-film, zijn dat op de zaterdag de mondharmonica workshop voor beginners van Hans de Vries en de cursus sigarenkist-gitaarbouw van Cigar Henri. Ook een bijzonderheid is het optreden zaterdag van Elijah Gospel & Soul Choir in de Maria van Jessekerk, dat op zich gratis is maar waarvoor na afloop een collecte gehouden.

Programma en laatste wijzigingen

Het volledige programma van het Delft Blues Festival, met ook het laatste nieuws over de diverse toppers en beloftevolle nieuwe bands is te vinden op www.delftblues.nl.


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.