Paul Cerra Band

Bluesmoose Cafe De Comm, Groesbeek

28 Juli 2021

Paul Cerra Band

Tekst en foto’s: Joachim ‘Joe’ Brookes (Rocktimes.de)
Vertaling: André Wittebroek

Dit verslag van het Paul Cerra Band concert is Blues Magazine beschikbaar gesteld door Joachim ‘Joe’ Brookes van het Duitse Rocktimes.de waarmee Blues Magazine regelmatig samenwerkt. Dank daarvoor!!

Wie Joe Bonamassa kent, kent vast ook muzikant Paulie Cerra. Wie ook Lionel Richie, Luther Allison, Little Milton, Billy Preston, Glenn Hughes, Rickie Lee Jones, Bobby Bland of Larry Carlton kent, zal Paul Cerra ook kennen.
Met deze muzikanten stond hij op het podium en/of werkte op hun albums.

In Syracuse New York geboren, woonde hij in de muziek-metropolen Memphis, Nashville en momenteel in Los Angeles. Tot nu toe bracht hij de albums A Sliver Of The Moon (2006) en Hell And High Water (2016) uit.

Vanavond staat hij met gitarist Ben Forrester (ook bij Jonah Smith, Jade Mac Rae, Teresa Jones , Allen-Forrester Band), bassist Billy Haynes (o.a. Tina Turner), en drummer Alvino Bennett (Guitar Shorty, Dave Mason, Stevie Wonder, Steve Fister) op het podium.

Voordat er een noot gespeeld is heerst er al een erg relaxte en ontspannen sfeer bij band en publiek. Alles zeer gemoedelijk en daar zorgen de mensen van Bluesmoose Radio wel voor. De zaal lijkt uitverkocht want is helemaal vol.

De basis van de setlist zijn de songs van van het laatste album ‘Hell And High Water’Op dit album schreef paulie cerra alle nummer zelf, uitgezonderd Hard Times van Ray Charles.

Tijdens de show stelt Paulie zijn bandleden heel vaak, vaak met een kwinkslag, voor. Billy Haynes, Billy Haynes, Billy Haynes…vaak driemaal achter elkaar waarop Billy spontaan reageert. Lijkt allemaal eerst een tik overdreven maar blijkt een vermakelijk intermezzo in de show te zijn.

Op de muziek en de zang is geen kritiek te leveren, perfect gewoon. Paulie zingt met veel gevoel en emotie en samen met Billy Haynes is het kippenvel.

De muziekstijlen van zijn vorige woonplaatsen Memphis en Chicago zijn de leidraad in deze show vol hoogtepunten. Blues, R&B, soul en funk komen aan bod. De slowblues ‘Take Me Down Quick’en het emotionele ‘So I May Feel’worden fantastisch gespeeld. In deze langzamere stukken vol emotie soleert Ben Forrester gevoelig en ingetogen op zijn Gibson. Door een speciale intense drumsolo krijgt drummer Alvino Bennett de handen van het publiek op elkaar.

In het bijna twee uur durende concert speelt men ook enkele songs die nog niet zijn uitgebracht. Zo funkte het heerlijk in ‘Get Out Of Your Own Way’ en in ‘Alone Don’t Bother me’ schittert bassist Billy Haynes met twee solo’s. Bastovenarij puur!

Paul Cerra

Na de pauze wordt geopend met de slowblues ‘The Cost Of Sugar’ met alleen Ben Forrester op slide-gitaar en Paulie Cerra op toetsen en zang. Een werkelijk geweldig stuk muziek. De bottleneck komt te voorschijn in ‘On My Way Home’. Dit nummer is van het album ‘A Silver Of The Moon’. Voor Kirk Fletcher schreef Paulie de song ‘Mama’ toen diens moeder overleed. Kirk is ook zijn favoriete bluesgitarist op dit moment vertelt hij.

Net alsof niet alle songs van het optreden geweldig zijn, doet de band er met het laatste nummer voor de toegift ‘I Wanna Love You’ nog een schepje bovenop. De saxofoon solo bevat furieuze uithalen en men laat het publiek deelnemen aan een soort droomreis van nachtelijke grootstedelijke jazz tot de blues van de opgaande zon. Heerlijk.
Daarna volgt een welverdiend groot applaus en wil het publiek meer natuurlijk.

De toegift is magistraal. Paulie alleen op de bühne met toetsen en stem, en wat voor stem. ‘Hard Times’ van Ray Charles wordt gespeeld. Kippenvel!!

Conclusie:
Een prachtig concert met een bijzonder emotioneel pakkend eind.
Alvine, Paulie, Ben en Billy: top-kwartet!!

P.S: Eigenlijk was het concert gepland in mei 2020 maar door Corona naar vanavond doorgeschoven, maar het wachten was absoluut de moeite waard. De video’s van de show zijn, zoals altijd, te zien op het Bluesmoose- You Tube kanaal.

Line-up:
Paulie Cerra: vocals, toetsen, saxofoon
Ben Forrester: gitaar
Billy Haynes; bas, backing vocals
Alvino Bennett: drums

Links:
www.pauliecerra.com
www.bluesmoose.nl
www.ebfmusic.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.